Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Huis onbewoonbaar na zware brand: bewoners afgevoerd

BeringenIn Beringen is zondagvoormiddag brand uitgebroken in een woning op de Heerbaan.

 1. Vrouw weigert seks en krijgt vuistslag: 1 jaar cel
  Genk

  Vrouw weigert seks en krijgt vuistslag: 1 jaar cel

  Een 30-jarige Genkenaar is bij verstek veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf en een boete van 400 euro voor partnergeweld. Toen zijn vriendin weigerde om seks met hem te hebben, gaf hij haar een vuistslag. Die feiten speelden zich af op 21 mei 2020 in Koersel. Na de klap vluchtte de vrouw naar de buren. De politie kwam ter plaatse en stelde de verwondingen vast. De rechtbank spreekt in het vonnis van voorbedachtheid en verwees ook naar het strafverleden van de man. Enkel een effectieve straf kan volgens de rechtbank nog helpen om zijn fout te doen inzien.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Binnenspeeltuin Tarzan & Jane mag na Overlegcomité weer open: “Hygiëne is voor ons van prioritair belang”
  Heusden-Zolder

  Binnen­speel­tuin Tarzan & Jane mag na Overlegco­mité weer open: “Hygiëne is voor ons van prioritair belang”

  Na een nieuwe bijeenkomst van het Overlegcomité is besloten dat binnenruimtes zoals binnenspeeltuinen weer de toestemming hebben om te openen. Dat het land meteen in ‘code rood’ zit, maakt op dat vlak geen verschil. Voor Caroline Carpentier van Tarzan & Jane, de grootste binnenspeeltuin van de Benelux, is dat zeer goed nieuws. “We zijn ervan overtuigd dat de heropening op een uiterst veilige manier kan gebeuren!”
 3. Op huizenjacht in... Beringen: “Zelfs met bescheiden budget ben je hier aan het juiste adres”
  PREMIUM
  Beringen

  Op huizen­jacht in... Beringen: “Zelfs met bescheiden budget ben je hier aan het juiste adres”

  Op zoek naar een nieuwe woning of benieuwd naar hoeveel huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen? Wij praten elke week met een lokale immomakelaar die ons wat meer vertelt over zijn of haar gemeente. Deze week zetten we Beringen in de kijker. Een gemeente die we als een totaalplaatje kunnen zien. Samen met immo-makelaar Michiel Janssens van Vastgoedservice gingen we op onderzoek.