Ook veldrijder Quinten Hermans doet mee aan de marathon
Volledig scherm
Ook veldrijder Quinten Hermans doet mee aan de marathon © Photo News

Grote namen voor de radiomarathon van Radio Benelux

Minister Wouter Beke, ploegleider Marc Wauters, wielrenner Dylan Teuns, veldrijder Quinten Hermans… Het zijn maar enkele van de grote namen die radio Benelux uit Beringen kon strikken voor de marathonuitzending van vrijdag 5 tot zaterdag 6 juni.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Politiezones uit hele land naar ‘Police Drone Day’ in Hasselt: “Technologie wordt steeds belangrijker in politiewerking”
  PREMIUM
  Hasselt

  Politiezo­nes uit hele land naar ‘Police Drone Day’ in Hasselt: “Technolo­gie wordt steeds belangrij­ker in politiewer­king”

  Op initiatief van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) vindt vandaag voor het eerst de ‘Police Drone Day’ plaats op het vliegveld Aero Kiewit in Hasselt. Liefst 180 werkkrachten van politiezones en hulpverleningsdiensten over heel het land trokken erheen om expertise en informatie uit te wisselen. “Een absolute noodzaak, want het laatste jaar werden we gebombardeerd met vragen over drones en de werking errond”, aldus de politiezone Limburg Regio Hoofdstad.
 2. Nieuwe windturbine in Ham moet groene stroom produceren voor 2.150 gezinnen
  Ham

  Nieuwe windturbi­ne in Ham moet groene stroom produceren voor 2.150 gezinnen

  Ten zuiden van de E313 op grondgebied Ham is Limburg win(d)t gestart met de opbouw van een nieuwe windturbine. De windturbine heeft een mast met onderaan vier modulaire stalen delen. De montage van die mastdelen is inmiddels achter de rug. Omwonenden kunnen mee investeren in en genieten van de opbrengsten van windenergie via de aankoop van aandelen. In totaal zal de windturbine groene stroom produceren voor 2.150 gezinnen en een CO2-uitstoot van 3.400 ton per jaar vermijden. Bedoeling is dat de windturbine nog dit najaar in gebruik kan worden genomen.
 3. Arne Baers begint in zijn eigen Beringen aan zijn veldritseizoen: “Afwachten hoe mijn gebroken pols reageert”
  Veldrijden beloften

  Arne Baers begint in zijn eigen Beringen aan zijn veldritsei­zoen: “Afwachten hoe mijn gebroken pols reageert”

  Arne Baers (Acrog Balen) start zaterdag aan zijn veldritseizoen. De Palenaar doet dat in eigen stad, in de Ethiascross op de terril van Beringen. Baers (19) start met lichte twijfel, want tweeënhalve week geleden brak hij zijn pols bij een val op training. “Normaal stond ik zes weken langs de kant, maar dankzij een snelle operatie kan ik nu al crossen. Of ik voluit kan gaan, zal tijdens de cross moeten blijken”, vertelt Arne Baers.