Op de Beringse gemeenteraad van vanavond zal oppositiepartij Groen het voorstel doen om de maximum snelheid op de Tessenderlosesteenweg in de zone tussen het kruispunt met de Rijsselstraat en het kruispunt met de Sint-Jorisstraat te verlagen naar 50 kilometer per uur.
Volledig scherm
Op de Beringse gemeenteraad van vanavond zal oppositiepartij Groen het voorstel doen om de maximum snelheid op de Tessenderlosesteenweg in de zone tussen het kruispunt met de Rijsselstraat en het kruispunt met de Sint-Jorisstraat te verlagen naar 50 kilometer per uur. © Kos

Groen wil maximum snelheid op Tessenderlosesteenweg naar beneden

 1. IN BEELD: Zomerse editie van Paal op Stelten
  Beringen

  IN BEELD: Zomerse editie van Paal op Stelten

  Dit weekend vindt in Beringen het festival Paal op Stelten plaats. Wat betreft het weer kon de organisatie alvast bijzonder tevreden zijn. Een stralend zonnetje zorgde voor een prachtige editie. “We hebben voor zaterdag 4.000 tickets verkocht en voor zondag zijn er dat 8.000", zegt schepen van Toerisme Werner Janssen (N-VA). “Alles is tot dusver goed verlopen. We zijn zeer tevreden met de opkomst en ook het weer is ideaal: niet te warm, ook dat is perfect!” Zondagavond volgt de climax van het festival. Dan komen Camille, The Starlings, Metejoor, Natalia en 2 Fabiola immers de boel nog wat meer op stelten zetten!
 1. LEVENSVERHAAL: Ex-speler en jeugdtrainer van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentaliteit”
  PREMIUM
  Hasselt

  LEVENSVER­HAAL: Ex-speler en jeugdtrai­ner van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentali­teit”

  Jeugdtrainer bij Sporting Hasselt Johan Driesen is zopas op amper 49-jarige leeftijd overleden. Driesen speelde zelf in zijn tienerjaren vier seizoenen in het eerste elftal mee, waarna hij een transfer naar STVV versierde. Een verlammend verkeersongeluk maakte een einde aan die carrière, maar zelfs een rolstoel hield Driesen niet weg van het veld. “Hij bleef altijd strijdlustig en positief, maar helaas heeft hij zijn laatste gevecht niet kunnen winnen. Dit is een enorme schok voor onze voetbalfamilie”, aldus de club.
 2. TERRASTIP. Genieten bij zomer- én winterbar ‘t Huis Zonder Naam in Hoepertingen: “De tuin achter het restaurant was te mooi om ze niet te gebruiken”
  PREMIUM
  Hoepertingen

  TERRASTIP. Genieten bij zomer- én winterbar ‘t Huis Zonder Naam in Hoepertin­gen: “De tuin achter het restaurant was te mooi om ze niet te gebruiken”

  Zomerbars schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, maar bij ‘t Huis Zonder Naam’ in Hoepertingen besloten ze zich jaren geleden al aan het nieuwe concept te wagen. “We zaten met een prachtig gebied achter het restaurant waar we toch iets mee moesten doen”, klinkt het. En dat ‘iets’ werd de gezellige zomerbar die binnen enkele maanden weer transformeert in een winterbar. “Hier beleef je elk moment van het jaar iets.”
 3. BV’s ontdekken de droomhuisjes van Eye-Opener: “Fijn om te merken dat mensen meer en meer beginnen te geloven in ons jong bedrijf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel

  BV’s ontdekken de droomhuis­jes van Eye-Ope­ner: “Fijn om te merken dat mensen meer en meer beginnen te geloven in ons jong bedrijf”

  De creatieve duizendpoten Siemon en Lars van Eye-Opener uit Lommel lijken nu ook BV’s te overtuigen van de magie van hun bedrijf. De twee startten bij het begin van de coronacrisis met het op maat maken van droomhuisjes, vooral voor kinderen. Ondertussen heeft Astrid Coppens er ook eentje staan. En wie weet volgen Natalia en Anouk Matton ook. Daarnaast lanceren ze nu ook The Storybook House, een standaardpakket dat wel nog altijd maar in gelimiteerde editie beschikbaar is. En ze geven er eentje weg voor wie reageert op Instagram.