Normaal zou Beringen worden ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer.
Volledig scherm
Normaal zou Beringen worden ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer. © Stad Beringen

Geen ‘Bruegel in Beringen’ door slechte weersvoorspellingen

Het evenement ‘Bruegel in Beringen’ van zondag 29 september gaat niet door omwille van de slechte weersvoorspellingen. Deze beslissing werd vrijdagochtend genomen door vzw Toerisme Beringen na overleg met de brandweer en burgemeester Thomas Vints (CD&V). 

  1. De coronacijfers in Beringen van maandag 12 oktober

    De coronacij­fers in Beringen van maandag 12 oktober

    In Beringen zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 12. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 108 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beringen komt dat getal nu op 232 te liggen. Beringen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Vervoerregio Limburg vraagt mening van burgers over mobiliteitsuitdagingen

    Vervoerre­gio Limburg vraagt mening van burgers over mobili­teits­uit­da­gin­gen

    Vervoerregio Limburg organiseert vanaf vandaag een burgerbevraging onder de inwoners van de provincie omtrent de Limburgse mobiliteit. “We roepen iedereen op om input te geven. Met jullie ideeën wordt een toekomstscenario voor de vervoerregio opgemaakt waarmee we de belangrijkste mobiliteitsuitdagingen aanpakken”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement