De Beringse selectie
Volledig scherm
De Beringse selectie © Stad Beringen

Estafetteploeg 5x Beringen België loopt naar verbroederingsspelen

BeringenBeringen neemt dit jaar opnieuw deel aan de Verbroederingsspelen van 5x Beringen, een internationaal verband tussen steden en gemeentes met de naam Beringen in Europa. De oorspronkelijke 5 leden breidde na de val de van de Berlijnse muur nog uit met 2 Oost-Duitse gemeentes.

 1. Vincentius Limburg blaast 25 kaarsjes uit
  Genk

  Vincentius Limburg blaast 25 kaarsjes uit

  Op 18 september viert Vincentius Limburg het 25-jarig bestaan aan de C-Mine in Genk. In 1996 werd de vzw opgericht en stond dit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Door corona moest het jubileum met een jaartje worden uitgesteld. De vzw houdt zich bezig met het aanbieden van voedsel en kledij en helpt op alle vlakken die de sociale inclusie bevorderen. Sommige afdelingen in Limburg bestaan inmiddels al meer dan 150 jaar en in totaal telt de vzw in onze provincie meer dan 1.100 vrijwilligers. Zo werden in 2021 bijna 3.900 gezinnen per maand bereikt. Op 18 september staat iedereen even stil bij al het geleverde werk.
 2. Genkenaar Dogan Ercan (26) is baas van negen escaperooms en drie horecazaken: “Op mijn veertiende speelde ik AliExpress op de speelplaats met een brooddoos vol gadgets te koop”
  PREMIUM
  Genk/Hasselt

  Genkenaar Dogan Ercan (26) is baas van negen escaper­ooms en drie horecaza­ken: “Op mijn veertiende speelde ik AliExpress op de speel­plaats met een brooddoos vol gadgets te koop”

  26 jaar, zes horecazaken uit de grond gestampt en negen escaperooms op zijn naam in alle hoeken van het land: dat Genkenaar Dogan Ercan leeft voor ondernemen, is duidelijk. Als tiener begon hij met het verkopen van gadgets op de speelplaats om niet veel later een eigen kledinglijn op te starten. “Alleen wie durft, kan exponentieel groeien. En laat dat nu net een van mijn sterke én tegelijkertijd ook mindere kanten zijn”, lacht Dogan.