Chris Medo (links) en Benni Smulders (rechts) stierven bij een tragische brand in Beringen
Volledig scherm
Chris Medo (links) en Benni Smulders (rechts) stierven bij een tragische brand in Beringen © RV

Drie jaar nadat brandweermannen leven laten in brand, worden verdachten opgepakt: “Ze waren toen minderjarig”

BeringenEr is een doorbraak in de zaak rond de brand die in 2019 het leven kostte aan brandweermannen Benni Smulders en Chris Medo. Het parket communiceert vanavond dat er vier arrestaties zijn gebeurd, en dat drie verdachten op het moment van de feiten minderjarig waren. “De brand werd mogelijk per ongeluk veroorzaakt", zegt het parket.

 1. RW MX Team Paal zoekt terrein voor jaarlijkse motorcrosswedstrijd
  Beringen

  RW MX Team Paal zoekt terrein voor jaarlijkse motor­crosswed­strijd

  Nadat het motorcrossterrein aan de Schaffensesteenweg in Paal verkocht werd, is RW MX Team Paal naarstig op zoek naar een geschikte locatie voor een jaarlijkse cross. “Na 35 mooie jaren zitten we helaas zonder terrein. Daarom willen we een algemene oproep verspreiden voor een geschikt terrein. Dat is bij voorkeur 8 hectare industriële of landbouwgrond waarop het parcours en de parking past”, zegt Werner Renders van de Paalse club.
 2. Na amok in recreatiedomeinen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatregelen in op Kapermolen
  Hasselt

  Na amok in recreatie­do­mei­nen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatrege­len in op Kapermolen

  Terwijl een recreatiedomein in Mechelen vandaag start met een identiteitscontrole om amokmakers te weren, houdt in Limburg het Hasseltse stadsbestuur het hoofd koel. “Als de hogere overheid beslist dat een identiteitscontrole overal van toepassing moet zijn, dan zorgen we daarvoor. Tot dan houden we de huidige maatregelen voor wat ze zijn”, zegt Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA).