Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Dief op heterdaad betrapt: elf kilo uien gestolen

BeringenVrijdagavond werd in Beverlo een dief op heterdaad betrapt. Een 70-jarige man probeerde op het veld van Hoevewinkel Machiels uien te stelen. Het ging om maar liefst elf kilogram. De eigenaars willen klacht neerleggen bij de politie.

 1. Liveradio, vlammende optredens en een grootschalige speculaasverkoop: Stadspark Hasselt wordt decor voor De Warmste Week
  PREMIUM
  Hasselt

  Liveradio, vlammende optredens en een grootscha­li­ge speculaas­ver­koop: Stadspark Hasselt wordt decor voor De Warmste Week

  Het Stadspark in Hasselt wordt in de week voor kerst het decor voor De Warmste Week. Hasselaren en passanten kunnen daar van 19 tot en met 24 december luisteren naar De Warmste Radio op Studio Brussel en MNM, plaatjes aanvragen én getuigen over hun acties voor De Warmste Week. Ook de stad zelf voorziet tal van initiatieven, zoals een grote bak- en verkoopactie van Hasseltse speculaas.
 2. IN BEELD. Paddenstoelentijd betovert Limburg in kleurrijk spektakel
  Limburg

  IN BEELD. Paddenstoe­len­tijd betovert Limburg in kleurrijk spektakel

  Daar is de herfst weer! Het seizoen waarin de bomen van goudgeel tot dieprood kleuren, afgevallen blaadjes wandelpaden bestrooien en het weer opnieuw een tikkeltje onvoorspelbaarder wordt. Prachtige natuurfenomenen schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Letterlijk dan. Onze fotografe Mine Dalemans trok erop uit om de mooiste exemplaren op beeld vast te leggen. Het resultaat van die boswandeling krijg je te zien in dit overzicht.
 3. RECONSTRUCTIE. Van 'kinderopvang van de toekomst' naar vrees voor sluiting acht Limburgse crèches: “Schuldeisers durven niet doorduwen, net omdat het om kindjes gaat”
  PREMIUM
  Limburg

  RECONSTRUC­TIE. Van 'kinderop­vang van de toekomst' naar vrees voor sluiting acht Limburgse crèches: “Schuldei­sers durven niet doorduwen, net omdat het om kindjes gaat”

  ‘De kinderopvang van de toekomst’: zo werden de vestigingen van Beau-Fort in Limburg in 2017 nog aangekondigd. Een hippe crèche in een Lommelse nieuwbouw, met naschoolse opvang, strijkatelier én zelfs een kinderpsychologe aanwezig. De groep groeide uit van een naar negen vestigingen in enkele jaren. Maar: de kwaliteit bleek ondermaats en het verhaal zit vandaag financieel aan de grond. “Het personeel werkt gewoon door op een schip dat eigenlijk al gezonken is, zonder kapitein, maar net voor al die kindjes”, klinkt het bij insiders.