Emiel Meelbergs, uitbater van het maïsdoolhof, bij de aangerichte schade. “Dit was totaal onnodig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Emiel Meelbergs, uitbater van het maïsdoolhof, bij de aangerichte schade. “Dit was totaal onnodig.” © Mine Dalemans

Buurman rijdt dwars door maïsdoolhof met pikdorser: “Gevolg van een vete die al ruim 80 jaar aansleept”

PaalHet maïsdoolhof van De Merelhoeve, in Paal bij Beringen, is maandagnamiddag zwaar beschadigd door een landbouwer. Die reed met zijn pikdorser dwars door de toeristische trekpleister om zijn eigen veld te bereiken. “Hij kon daar nochtans perfect via een weg geraken. We hebben een advocaat in de arm genomen”, vertelt uitbater Emiel Meelbergs.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Margo (42) brengt babykangoeroe Eo groot in geïmproviseerde buidel: “Dag en nacht bij elkaar”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Margo (42) brengt babykangoe­roe Eo groot in geïmprovi­seer­de buidel: “Dag en nacht bij elkaar”

  Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder redt elke dag tal van dieren in nood, maar sinds mei brengen verantwoordelijke Rudi Oyen (50) en zijn vrouw Margo Laremans (42) een wel heel bijzondere viervoeter groot. Zo loopt Margo elke seconde van de dag rond met babykangoeroe Eo in haar geïmproviseerde buidel. “Maakt niet uit of we paarden of schapen in beslag moeten nemen, op restaurant gaan of gaan slapen: Eo is er altijd bij.”
 1. Pavel Balta (28) brengt buurtbewoners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’
  PREMIUM
  Hasselt

  Pavel Balta (28) brengt buurtbewo­ners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’

  ‘I was here’. Zo heet het gloednieuwe werk van kunstenaar Pavel Balta (28) op de brug in de Hasseltse wijk Ter Hilst. Als artiest uit Moldavië en master in Vrije Kunsten aan PXL-MAD werkte Balta liefst zes maanden dag en nacht aan het kunstwerk. Resultaat? Een levend schilderij van 700 m² groot, bestaande uit portretten van wijkbewoners die hun verhaal met Balta deelden.
 2. Groen wil van August Cuppensstraat en Nijverheidsstraat fietsstraten maken
  Beringen

  Groen wil van August Cuppens­straat en Nijver­heids­straat fietsstra­ten maken

  Maandagavond vindt de eerste fysieke én hybride gemeenteraadszitting plaats in het nieuwe stadhuis van Beringen. Oppositiepartij Groen laat alvast weten dat ze een vraag zullen stellen over de August Cuppensstraat en het deel van de Nijverheidsstraat ten oosten van het kruispunt met de Kasteletsingel. “Die hebben geen fietspad, maar worden wel veel gebruikt door kinderen en jongeren die met de fiets naar de scholencampus komen”, zegt raadslid Kobe Snyers. “Er ligt slechts een fietssuggestiestrook die hier onvoldoende voor veiligheid zorgt. Van dit traject een fietsstraat maken, kan een goede oplossing zijn.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?