Schepen Yalcin (CD&V) brengt taart rond in de campus
Volledig scherm
Schepen Yalcin (CD&V) brengt taart rond in de campus © Stad Beringen

Brievenbusspelletjes bij bewoners van Campus De Klitsberg

BeringenHet zijn letterlijk en figuurlijk donkere tijden, maar het dienstencentrumteam van campus De Klitsberg wil haar bewoners toch wat licht en warmte bieden. Met een aantal brievenbusspelletjes, zoals een brievenbusbingo, wordt er op creatieve wijze vertier geboden aan de senioren. 

 1. Radio Bosco zet schoolfiguren in de bloemetjes
  Hechtel

  Radio Bosco zet schoolfigu­ren in de bloemetjes

  Op het Don Boscocollege in Hechtel pakt men op donderdag 28 en vrijdag 29 januari uit met de eerste editie van ‘Radio Bosco’. Omdat het normale Don Boscofeest momenteel moeilijk kan plaatsvinden, wil de school met een alternatieve activiteit toch een feestelijke randje geven aan deze dag. Op elk vrij moment dankbaar zullen er verzoeknummertjes worden afgespeeld van leerlingen en personeelsleden. Deze nummers kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om bepaalde figuren op school in de bloemetjes te zetten.
 2. Dieven van waardevol muziekmateriaal verschijnen voor de rechter: “Geld nodig om drugsverslaving te kunnen bekostigen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Dieven van waardevol muziekmate­ri­aal verschij­nen voor de rechter: “Geld nodig om drugsver­sla­ving te kunnen bekostigen”

  De radeloosheid bij Anton Valcke (23) was midden november groot. De laatstejaarsstudent Drums aan PXL-Music werd het slachtoffer van een zware diefstal. Onbekenden gingen er met ongeveer 3.000 euro aan muziekmateriaal vandoor. De politie kon de daders echter inrekenen. Maandagvoormiddag verschenen ze voor de Hasseltse rechtbank. Een sluimerend drugsprobleem bleek de oorzaak voor het kwaad te zijn.
 1. Digitale kanaries meten luchtkwaliteit in Limburgse scholen: “Het is essentieel om de lokalen continu te verluchten”
  Lummen / Beringen

  Digitale kanaries meten luchtkwali­teit in Limburgse scholen: “Het is essentieel om de lokalen continu te verluchten”

  In vijftien Limburgse scholen zullen de leerlingen de komende weken dertig digitale robotkanaries door de klas zien vliegen. Deze beestjes hebben een aantal sensoren die zeer precies de luchtkwaliteit in de lokalen kunnen meten. Aan de hand van een lichtje in hun ogen weet je meteen of de klas voldoende is geventileerd. Het lumineuze idee komt van Alexandra Lybaert, die als natuurkundig ingenieur aan de Odisee Hogeschool verbonden is.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech