Volledig scherm
© photo_news

Brand breekt uit terwijl meisje (10) met beperking alleen thuis is

In de Pauwenlaan in Paal brak zaterdagavond een keukenbrand uit terwijl er nog een kind van 10 jaar aanwezig was. De moeder was niet thuis. Het meisje met een beperking werd gered door de buren. Dat schrijft Het Belang van Limburg. 

 1. Daling van aantal besmettingen in Beringen op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Beringen op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Beringen, op één dag 20 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 35. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 212. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beringen komt dat getal nu op 455 te liggen. Beringen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”
  PREMIUM
  Overijse

  Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”

  Het zesjarige paard Ease dat twee weken geleden in vijf dagen van Overijse naar Lummen stapte om er geopereerd te worden aan de nekwervels is dinsdagochtend overleden in de Limburgse paardenkliniek. De uiterst complexe operatie zelf was goed gelukt, maar na afloop vond het dier de kracht niet meer om recht te staan. “We hebben hard gezwoegd om Ease te redden, maar eigenlijk kwam alle hulp te laat.”