De affiche van het event
Volledig scherm
De affiche van het event © Stad Beringen

Boekenfestijn en live radio-uitzending in bibliotheek Beringen op 3 december

 1. “Nu is het altijd stil in huis”: bestuurder die 14-jarige Jason doodreed, riskeert minimumstraf van drie maanden cel
  PREMIUM
  Beringen

  “Nu is het altijd stil in huis”: bestuurder die 14-jarige Jason doodreed, riskeert minimum­straf van drie maanden cel

  “Mijn cliënt heeft echt geen vonnis nodig om de ernst van de feiten te beseffen.” Het was een emotionele donderdagochtend in de politierechtbank van Beringen, waar de dodelijke aanrijding in februari 2022 van de 14-jarige Jason voorkwam. Zowel de bestuurder als de nabestaanden kregen de kans om hun verhaal te doen: “Wat het zo pijnlijk maakt, is dat hij het zebrapad gebruikte en toch werd aangereden.” Had een betere verlichting dit ongeval kunnen voorkomen?
 2. 66 Limburgse erfgoed- en cultuurprojecten kregen steun van ECRU: “Men vindt steeds beter de weg naar ons”
  Limburg

  66 Limburgse erfgoed- en cultuurpro­jec­ten kregen steun van ECRU: “Men vindt steeds beter de weg naar ons”

  Het voorbije jaar ondersteunde ECRU maar liefst 66 erfgoed- en cultuurprojecten voor een totaalbedrag van 105.000 euro. Bijna een verdubbeling vergeleken met 2021, hoewel corona daar ook voor iets tussen zit. “Maar het valt op dat ECRU steeds meer bekendheid verwerft bij erfgoed- en cultuurverenigingen en kunstenaars in de regio", zegt An Moons, voorzitter van ECRU.
 3. Leopoldsburg nodigt inwoners uit om mee na te denken over mobiliteitsplan
  Leopoldsburg

  Leopolds­burg nodigt inwoners uit om mee na te denken over mobili­teits­plan

  Doorgaand verkeer in het centrum, een andere invullen van parkings en autoluwe zones: Het gemeentebestuur van Leopoldsburg organiseert op maandag 6 februari een infomoment over het nieuwe mobiliteitsplan. Nu de huidige mobiliteitsproblemen in kaart werden gebracht en nieuwe doelstellingen en een visie geformuleerd werden, nodigt de gemeente hun inwoners uit om mee na te denken over de te nemen acties.
 1. Nieuwkomer Marith De Bondt (OHL) wil met KRC Genk Ladies de kloof met de top twee helpen verkleinen en als speelster sterker worden
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

  Nieuwkomer Marith De Bondt (OHL) wil met KRC Genk Ladies de kloof met de top twee helpen verkleinen en als speelster sterker worden

  Met Marith De Bondt heeft KRC Genk Ladies er een aanwinst bij. De Bondt speelde bij Super League-leider OHL en tekende vorige week een verbintenis voor een half seizoen bij de Genkies. De nieuwe verdedigster zat meteen in de kern en mocht het voorbije weekend, na een blessure van Luna Vanhoudt, tegen KV Mechelen meteen invallen. Vrijdagavond om 20.30 uur is Charleroi te gast op de Galopinstraat in Zwartberg. “Ook al staat Charleroi in de benedenverdieping van de rangschikking, we mogen hen geenszins onderschatten”, zegt nieuwkomer Marith De Bondt.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.