BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Bijna alle beschadigde lijnbussen weer hersteld na vandalisme, hinder verdwijnt stilaan

LimburgIn Limburg ondervindt het busverkeer deze voormiddag ernstige hinder en dan vooral in de regio Hasselt, Genk en Beringen, nadat vandalen er hadden toegeslagen. Bij maar liefst 135 bussen werden de ventielen overgesneden met een pak lekke banden als gevolg. “Geen idee waar dit plots vandaan komt", klinkt het bij De Lijn, al denken sommigen dat het om een inside job gaat.

 1. Luc Reumers (Zepperen-Brustem): “Het wordt nog spannende competitie”
  Voetbal eerste provinciale

  Luc Reumers (Zepperen-Brustem): “Het wordt nog spannende competitie”

  Met vier punten voorspong op het tweede geklasseerde Bree-Beek, prijkt Zepperen-Brustem comfortabel aan de leiding. Laat het nu net beide teams zijn, die volgend weekend in Bree tegenover elkaar staan in een regelrechte confrontatie. Bij winst slaat het team van trainer Luc Reumers een ruime kloof en lijkt de weg naar de titel open te liggen. “Het is nog veel te vroeg om hierover nu reeds conclusies te trekken. We zijn niet eens halfweg”, blijft Reumers voorzichtig.
 2. Kampse Diensten start opnieuw kerstactie
  Leopoldsburg

  Kampse Diensten start opnieuw kerstactie

  Naar jaarlijkse gewoonte start ‘Kampse Diensten’ opnieuw met de kerstactie ‘Een warme Kerst en een gelukkig Nieuwjaar’. “Wij richten ons naar alleenstaanden en eenzamen uit onze gemeente Leopoldsburg”, vertelt Anita Thoelen. “Dankzij enkele gulle weldoeners konden wij vorig jaar 150 mensen met een kleine attentie aangenaam verrassen. Dit jaar hebben we de vraag gekregen van het gemeentebestuur of wij de twee woonzorgcentra en ‘Ons Centrum’ een kerstgeschenkje willen geven. Dat betekent dus 280 kerstgeschenkjes maken Voor Kampse Diensten is dit een heel grote uitdaging op materieel en financieel vlak. Na onderling overleg hebben we beslist om de uitdaging aan te gaan. Meer dan ooit kunnen we nu alle hulp gebruiken. Wie nog knutselmateriaal en/of kerstdecoratie heeft liggen, mag dit altijd schenken aan ons team. Wij maken er kerststukjes van.”