BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Bijna alle beschadigde lijnbussen weer hersteld na vandalisme, hinder verdwijnt stilaan

LimburgIn Limburg ondervindt het busverkeer deze voormiddag ernstige hinder en dan vooral in de regio Hasselt, Genk en Beringen, nadat vandalen er hadden toegeslagen. Bij maar liefst 135 bussen werden de ventielen overgesneden met een pak lekke banden als gevolg. “Geen idee waar dit plots vandaan komt", klinkt het bij De Lijn, al denken sommigen dat het om een inside job gaat.

 1. Stevig doordrinken kost bestuurder 's anderendaags alsnog zijn rijbewijs
  Diest/Kortenaken/Ham

  Stevig doordrin­ken kost bestuurder 's anderen­daags alsnog zijn rijbewijs

  Aan de Halensebaan in Diest moesten vrijdagavond 221 bestuurders blazen. Twee van hen bleken onder invloed van alcohol. Een 65-jarige man uit Ham had net iets te veel op en mocht drie uur niet verder rijden. Een 49-jarige man uit Kortenaken beweerde die dag niet gedronken te hebben, maar de voorgaande dag wel veel. Zijn alcoholgehalte lag zo hoog dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken. Politie hield op die locatie eveneens een snelheidscontrole, die zorgde voor 11 overtredingen. Op terugweg naar het commissariaat werd ook nog een 16-jarige bromfietser uit Diest aan de kant gezet die onder invloed van drugs reed. Hij mocht dan ook niet meer verder rijden.
 1. Margo (42) brengt babykangoeroe Eo groot in geïmproviseerde buidel: “Dag en nacht bij elkaar”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Margo (42) brengt babykangoe­roe Eo groot in geïmprovi­seer­de buidel: “Dag en nacht bij elkaar”

  Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder redt elke dag tal van dieren in nood, maar sinds mei brengen verantwoordelijke Rudi Oyen (50) en zijn vrouw Margo Laremans (42) een wel heel bijzondere viervoeter groot. Zo loopt Margo elke seconde van de dag rond met babykangoeroe Eo in haar geïmproviseerde buidel. “Maakt niet uit of we paarden of schapen in beslag moeten nemen, op restaurant gaan of gaan slapen: Eo is er altijd bij.”
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.