BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Bijna alle beschadigde lijnbussen weer hersteld na vandalisme, hinder verdwijnt stilaan

LimburgIn Limburg ondervindt het busverkeer deze voormiddag ernstige hinder en dan vooral in de regio Hasselt, Genk en Beringen, nadat vandalen er hadden toegeslagen. Bij maar liefst 135 bussen werden de ventielen overgesneden met een pak lekke banden als gevolg. “Geen idee waar dit plots vandaan komt", klinkt het bij De Lijn, al denken sommigen dat het om een inside job gaat.

  1. Als Hells Angels in Limburg uitdoven, duikt plots de Duitse concurrent op in Diest: “Wij een criminele organisatie? Schandalig!”
    PREMIUM
    Limburg/Diest

    Als Hells Angels in Limburg uitdoven, duikt plots de Duitse concurrent op in Diest: “Wij een criminele organisa­tie? Schandalig!”

    Herinner u de tijd dat er in Limburg de ene motorclub na de andere uit de grond werd gestampt. Een territoriumstrijd na de drievoudige moord op Outlaws bij een bandencentrale in Maasmechelen in 2011. ‘Een kruidvat dat op ontploffen staat', noemden speurders de Limburgse situatie, maar de Outlaws houden zich sindsdien koest en de aanwezigheid van Hells Angels is kleiner dan ooit. Een vacuüm, en dan springt iemand anders in het gat: MC Gremium, overgewaaid vanuit Duitsland en sinds dit weekend actief in Diest.