Het digispel viel duidelijk in de smaak.
Volledig scherm
Het digispel viel duidelijk in de smaak. © Stad Beringen

Beringse jeugd ontdekt Stadhuis met gloednieuw digispel

BeringenStad Beringen lanceerde deze week het gloednieuw digispel ‘de zoektocht naar de sjerp’. “Het spel is zodanig ontwikkeld dat de bezoekers tijdens het uitvoeren van opdrachten, het Stadhuis ontdekken”, legt burgemeester Thomas Vints (CD&V) uit.

 1. “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemeesters op zelfde lijn na overleg
  Limburg

  “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemees­ters op zelfde lijn na overleg

  Deze namiddag vond een online overleg plaats tussen alle Limburgse gemeenten, de gouverneur, het Agentschap Natuur en Bos én het Wolf Fencing Team. Bedoeling was om vooral informatie uit te wisselen, en vragen beantwoord te krijgen. Het idee om een soort reservaat af te rasteren waar de wolven in leven werd ook weer op tafel gegooid, maar duidelijk uitgelegd waarom dat niet haalbaar is. “Belangrijk dat alle burgemeesters dezelfde informatie hebben en communiceren aan hun burgers”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA).
 2. Eerste weekend van Winterland brengt 17.000 bezoekers met coronapas én mondmasker op de been
  Hasselt

  Eerste weekend van Winterland brengt 17.000 bezoekers met coronapas én mondmasker op de been

  Het eerste weekend van Winterland op het Hasseltse Kolonel Dusartplein zit erop. Met de komst van de verstrengde maatregelen koos de organisatie ervoor om met een geldige coronapas én mondmasker te werken. “Verschillende bezoekers moesten we daardoor weigeren, maar toch landen we dit weekend neer op 17.000 bezoekers. Een mooi resultaat”, aldus organisator Maurice Schoenmaeckers.