Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © getty images

Beringenaren sukkelden met eenzaamheid tijdens corona, met deze oplossingen komt de stad

BeringenBij een eerste bevraging omtrent de impact van corona op de mensen kwam naar boven dat heel wat Beringenaren strijden tegen de eenzaamheid. De stad kwam met een aantal oplossingen en doet nu ook mee aan een vervolgonderzoek. 

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Leopoldsburg het Ieper van WO II? Hoe zit het met het toeristisch fietspad? En wordt de sportinfrastructuur verbeterd?
  PREMIUM
  Leopoldsburg

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Leopolds­burg het Ieper van WO II? Hoe zit het met het toeris­tisch fietspad? En wordt de sportinfra­struc­tuur verbeterd?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Leopoldsburg, waar men de ambitie uitsprak om te worden voor WO II wat de Westhoek is voor WO I.
 2. Na twee jaar pandemie keert Live in Hasselt terug: “Dit festival is een begrip en ik wil dat in stand houden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Na twee jaar pandemie keert Live in Hasselt terug: “Dit festival is een begrip en ik wil dat in stand houden”

  Gent heeft de Gentse Feesten, Leuven viert Marktrock, en in Hasselt ga je naar ‘Live in Hasselt’. Nu zaterdag vinden er verschillende optredens plaats op vier grote pleinen in de stad, en meer dan twintig cafés in het centrum zijn betrokken bij de organisatie. Initiatiefnemer Raf Tilliard hoopt met de organisatie het werk verder te zetten van Johny en Oetje Joris. “Dit konden we alleen maar realiseren met de steun van de stad en de horecabazen!”, kijkt hij razend enthousiast vooruit.