Het Hasseltse gerechtsgebouw.
Volledig scherm
Het Hasseltse gerechtsgebouw. © Borgerhoff

Beringenaar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrachting van meisje met verstandelijke beperking

 1. Hasseltse broers riskeren 7 en 8 jaar cel voor inbraken en drugshandel
  Hasselt

  Hasseltse broers riskeren 7 en 8 jaar cel voor inbraken en drugshan­del

  Twee Hasseltse broers van 23 en 20 jaar riskeren respectievelijk 7 en 8 jaar cel omdat ze worden aanzien als kopstukken van een criminele bende die zich onder meer bezig hield met inbraken, diefstallen en drugshandel. Daarnaast kijken ze aan tegen boetes van 12.000 euro en 16.000 euro. De drugstrafiek zou gelopen hebben tussen Nederland en via België tot in Duitsland. Verder riskeert ook een 35-jarige specialist in kluisdiefstallen zes jaar cel en werd er vijf jaar cel gevorderd voor vier helpende figuren. Zeven andere beklaagden riskeren celstraffen tot vier jaar.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Ooit veroordeeld voor moord, nu op zoek naar wapen en betrapt op bezit van speed: Lommelaar (48) blijft het verkeerde pad kiezen
  Lommel/Neerpelt

  Ooit veroor­deeld voor moord, nu op zoek naar wapen en betrapt op bezit van speed: Lommelaar (48) blijft het verkeerde pad kiezen

  De 48-jarige Lommelaar Benny Janssens blijft zich op het verkeerde pad begeven. Nadat hij in 2007 veroordeeld werd tot 15 jaar cel voor de moord op Roel Clijsters, riskeert hij nu een celstraf van twee jaar en een boete van 8.000 euro nadat bij hem thuis 386 gram speed werd gevonden. Opvallend: de huiszoeking vond plaats in het kader van een sms waarin de man verklaarde op zoek te zijn naar een ‘9 millimeter’. Een pistool werd echter niet gevonden bij hem thuis.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië