Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Stad Beringen

Beringen wil woningkwaliteit verbeteren met groots onderzoek

BeringenStad Beringen wil actief werk maken van het verbeteren van de woningkwaliteit. In samenwerking met de gemeenten Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg zal de woningkwaliteit van de huurmarkt onderzocht worden. “Er blijven verbazingwekkend veel woningen, die niet aan de minimale normen voldoen, aangeboden worden op de private huurmarkt”, stelt schepen van Wonen Patrick Witters (CD&V) vast. 

 1. Zesde editie van ‘Tips voor Fietsers’ gelanceerd: “Het was moeilijk om de horeca-uitbaters te vinden”
  Lommel

  Zesde editie van ‘Tips voor Fietsers’ gelanceerd: “Het was moeilijk om de horeca-uitbaters te vinden”

  Voor het zesde jaar op rij brengen Lommelaars Dirk Van Bun en Leo Swinnen hun gids ‘Tips voor Fietsers’ uit. Aan de hand van de populaire fietsknooppunten tekenen ze routes door de hele provincie uit, aangevuld met handige tips. “We hebben dit jaar een blinde vlek in het zuidwesten van Limburg weggewerkt. Dorpjes als Alken, Heers en Wellen hebben ons verbaasd door hun authenticiteit”, aldus Van Bun.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 3. The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”
  Brasschaat/Beveren/Borsbeek

  The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”

  De broers Jan en Guy Pluym van Feathers Events lanceerden begin dit jaar het idee om met hun muziekfestival in combinatie met springkasten, The Big Bounce, naar de Vlaamse scholen te trekken. Een schot in de roos, want tot eind juni zitten ze helemaal volgeboekt. Vlaamse scholen zagen het blijkbaar als een perfect alternatief voor afgelaste schoolreizen. De broers breiden het concept uit naar begin van het volgend schooljaar en naar steden en gemeeten.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek