Stad Beringen hangt fier de vlag op.
Volledig scherm
Stad Beringen hangt fier de vlag op. © Stad Beringen

Beringen schittert als ‘Rode Neuzen-stad’: “We willen zo weinig mogelijk jongeren door de mazen laten glippen”

BeringenDe stad Beringen schittert dit jaar als ‘Rode Neuzen’-stad. Deze vrijdag stond volledig in het teken van de Rode Neuzen Dag. In de voormiddag werd de Rode Neuzen-vlag uitgehangen aan het gemeentehuis. Later op de dag werd ook het OverKop-huis geopend, dit in aanwezigheid van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V).

 1. Tieners die betrokken waren bij vechtpartij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”
  Lommel

  Tieners die betrokken waren bij vechtpar­tij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”

  De tieners die in Lommel een bromfietser hardhandig hebben aangepakt worden vervolgd voor poging tot doodslag. Twee weken geleden circuleerden op sociale media beelden van een vechtpartij in het Lommelse stadscentrum. Aan de hand van de videobeelden startte de lokale politie een onderzoek, waarna drie jongemannen gearresteerd werden. De burgemeester van Lommel bevestigd nu dat de tieners vervolgd worden voor poging tot doodslag. “We willen laten voelen dat we dit soort gedragingen niet tolereren.”
 1. Van de oorlog in Oekraïne tot Will Smith op de Oscars: LEGO-jaaroverzicht is vanaf morgen te bezichtigen in Beringen
  PREMIUM
  Beringen

  Van de oorlog in Oekraïne tot Will Smith op de Oscars: LE­GO-jaarover­zicht is vanaf morgen te bezichti­gen in Beringen

  Het is voor Maarten Verlinden (43) intussen een traditie geworden: het afgelopen jaar visueel vormgeven met LEGO-blokjes. Koningin Elizabeth die overleden is, de Boerentoren in Antwerpen of de Vlaamse bevolking die massaal zonnepanelen laat plaatsen, het is vanaf morgen allemaal te bezichtigen in de Beringse bibliotheek. De LEGO-kunstenaar vertelt ons hoe dat in zijn werk gaat, en het blijkt geen sinecure.