Stad Beringen hangt fier de vlag op.
Volledig scherm
Stad Beringen hangt fier de vlag op. © Stad Beringen

Beringen schittert als ‘Rode Neuzen-stad’: “We willen zo weinig mogelijk jongeren door de mazen laten glippen”

BeringenDe stad Beringen schittert dit jaar als ‘Rode Neuzen’-stad. Deze vrijdag stond volledig in het teken van de Rode Neuzen Dag. In de voormiddag werd de Rode Neuzen-vlag uitgehangen aan het gemeentehuis. Later op de dag werd ook het OverKop-huis geopend, dit in aanwezigheid van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V).

 1. Shoppers vinden eindelijk de weg naar parking Blauwe Boulevard: “Voor het eerst drie keer volzet geweest”
  Hasselt

  Shoppers vinden eindelijk de weg naar parking Blauwe Boulevard: “Voor het eerst drie keer volzet geweest”

  In 2015 betaalde Hasselt nog meer dan 50 miljoen euro voor de parkeergarage aan de Blauwe Boulevard die veel minder winstgevend bleek dan gehoopt. Even werd er gedacht aan het verkopen van de parking, maar de shoppers lijken de weg nu écht gevonden te hebben. Met de eindejaarsperiode was de parking zelfs drie keer helemaal volzet, een primeur. “De maand december overtrof onze verwachtingen”, aldus het stadsbestuur. Liefst 40.000 parkeerders vonden de weg naar de ondergrondse parkings en dat was nooit eerder gebeurd.
 2. “Ik sloeg met mijn frietschep, maar hij was te sterk”: frituuruitbaatster gewond na gewelddadige overval
  PREMIUM
  Genk

  “Ik sloeg met mijn frietschep, maar hij was te sterk”: frituuruit­baat­ster gewond na gewelddadi­ge overval

  “Je denkt toch niet dat ik zomaar mijn geld ga afgeven?” Wie frituur ‘t Frietje overvalt, denkt best twee keer na. Linda Milanetto werd dinsdagavond rond 19.30 uur belaagd door een gemaskerde overvaller die het geld uit de kassa eiste. “Geen denken aan”, antwoordde ze, waarop een hele confrontatie volgde. De Genkse zit nu thuis met een hoofdwonde én een lege kassa.