Ruben Van Gucht.
Volledig scherm
Ruben Van Gucht. © VRT

Beringen eert sportkampioenen met Ruben Van Gucht als presentator

BeringenBeringen eert met een feestelijke kampioenenhulde jaarlijks de sportieve prestaties van haar inwoners. Vorig jaar verliep dat nog via een online alternatief. Omdat een fysiek evenement toch net dat extraatje met zich meebrengt, verzamelen dit jaar lokale sportievelingen zich opnieuw in Casino Beringen. 

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Zorgpersoneel toont impact van coronacrisis met ‘Heldenverhalen’: “Op het podium verwerken we de afgelopen jaren”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Zorgperso­neel toont impact van coronacri­sis met ‘Heldenver­ha­len’: “Op het podium verwerken we de afgelopen jaren”

  De coronacrisis mag dan op haar einde lopen, de twee jaren van piek naar piek en lockdown naar lockdown hebben sporen achtergelaten. Met de vraag welke impact die heftige periode heeft op de mensen van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, trokken theatermaker Ingrid Dullens en fotografe Mine Dalemans op pad. Het resultaat is vanavond te zien in theatervoorstelling en fototentoonstelling ‘Heldenverhalen’ in CC De Muze.