Beringen staat stil bij de fietsers en voetgangers tijdens de Week van de Mobiliteit
Volledig scherm
Beringen staat stil bij de fietsers en voetgangers tijdens de Week van de Mobiliteit © Stad Beringen

Beringen beleeft de ‘week van de mobiliteit’

BeringenVan 16 tot 22 september vindt de Week van de Mobiliteit plaats, een initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit. “In Beringen willen we dat de fietser en voetganger een prominente plaats krijgt in ons straatbeeld”, vertelt schepen van Mobiliteit Jean Vanhees (CD&V). Daarom vinden meerdere events plaats. 

 1. Marco Goossens, amper vijf weken burgemeester en al afgeschilderd als ‘wolvenhater’: “Nee, wij zijn niet anti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Marco Goossens, amper vijf weken burgemees­ter en al afgeschil­derd als ‘wolvenha­ter’: “Nee, wij zijn niet an­ti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”

  Een roedel wolven die eens goed te keer gaat in Oudsbergen: meer was er niet nodig om de wereld kennis te laten maken met burgemeester Marco Goossens (CD&V). De opvolger van Lode Ceyssens staat amper vijf weken aan het roer en werd letterlijk voor de leeuwen - ja, wolven - gegooid. Eén Grote Bozen Wolvenfakkeltocht later kreeg hij termen als ‘probleemburgemeester’ en ‘wolvenhater’ naar het hoofd geslingerd, maar de arbeiderszoon laat zich niet uit het lood slaan. “Wij in Oudsbergen anti-wolf? We hebben nochtans 2,5 jaar perfect samengeleefd.”
 1. Nieuw vrijetijdshuis op Kolmenveld moet “huiskamer voor iedereen” worden
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Nieuw vrijetijds­huis op Kolmenveld moet “huiskamer voor iedereen” worden

  Tijdens de Looise gemeenteraad van oktober heeft het lokaal bestuur besloten om een nieuwe theaterzaal, bibliotheek en huisvesting voor de vrijetijdsdiensten te bouwen op de locatie Kolmenveld. Al jaren is de gemeente daar bezig met de ontwikkeling van het woongebied tot een hedendaagse uitbreiding van het centrum. “Ons nieuwe vrijetijdshuis zal een ‘huiskamer voor iedereen’ worden”, vertelt schepen van Cultuur Alies Smeets (CD&V).