Pierewiet en schepen Janssen
Volledig scherm
Pierewiet en schepen Janssen © Stad Beringen

Beperkt corona-aanbod op be-MINE maximaal benut tijdens paasvakantie

BeringenOndanks de vele beperkingen was de paasvakantie toch een succes voor be-MINE. Zowel bij de Sportoase als bij het Mijnmuseum en Klimcentrum Alpamayo sprak men van een succes in de mate van het mogelijke. Grote uitblinker was Pierewiet de kanariepiet, die kinderen mee op speurtocht nam. 511 kinderen haalden een boekje met rugzakje af. “Bijna alle dagen was Pierewiet uitverkocht”, zegt schepen van Toerisme Werner Janssen (N-VA).

 1. Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldiefstallen: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”
  Brugge/Ieper/Dendermonde/Beringen

  Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldief­stal­len: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”

  Een bende van 27 Roemenen riskeert in de Brugse rechtbank celstraffen tot 7 jaar voor tal van metaaldiefstallen bij schroothandelaars, metaalbedrijven en spoorwegen. In onder meer Ieper, Brugge en Beringen maakte de bende volgens het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro’s aan materiaal buit. “Ze schuwden geen geweld, want ze bedreigden zelfs de politie met een vuurwapen”, stelde procureur Christophe Bergez.
 2. Gezelschapsspel vormt ode aan Limburgse dorpskermissen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”
  Limburg

  Gezel­schaps­spel vormt ode aan Limburgse dorpsker­mis­sen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”

  ‘Smoutebollen en kermiskoers. Van Zussen tot As’: zo heet het nieuwe bordspel dat verschillende Limburgse partners officieel lanceren. Het spel zou je weleens een ode kunnen noemen aan de Limburgse dorpskermissen. Het doet namelijk tal van tradities en verhalen uit de doeken. “We willen kinderen bewust maken waarom het zo belangrijk is om die te bewaren voor de toekomst”, klinkt het.
 1. Elektrische wagen op Circuit Zolder opent deur naar nieuwe duurzame racecompetitie: “Deze richting zullen we allemaal uitmoeten”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Elektri­sche wagen op Circuit Zolder opent deur naar nieuwe duurzame racecompe­ti­tie: “Deze richting zullen we allemaal uitmoeten”

  De Electric Racing Academy (ERA) en Karel de Grote Hogeschool (KdG) zakten maandagmiddag speciaal af naar het circuit van Zolder. Na jarenlang samenwerken testten ze daar hun zelf ontwikkelde, elektrische racewagen die meer mogelijk moet maken in de wereld van de autosport. “Deze racewagen laat toe om een nieuwe duurzame Belgische racecompetitie op te starten, en die zal er volgend jaar ook komen", belooft ERA. De racewagen moest ook het ronderecord verbreken, maar daar stak het slechte weer en een technische fout een stokje voor.