Benelux Carp Qualifier aan de Paalse Plas

BeringenDeze zaterdag vindt aan de Paalse Plas opnieuw de Benelux Carp Qualifier plaats. Acht dagen lang zullen 17 ploegen strijden voor een plek op het officieuze wereldkampioenschap karpervissen. Het hele festijn begint zaterdag om 11 uur met de stekloting, waarna een warme maaltijd wordt geserveerd. Vanaf 16 uur strijden de ploegen acht dagen lang voor de winst. Het team met het hoogste gecombineerde gewicht van hun drie zwaarste vissen is de uiteindelijke winnaar van de Benelux Carp Qualifier 2022. De organisatie richt ook 11 ‘superstekken’ in, waaraan een prijzenpot gekoppeld is van gemiddeld 1.500 euro per plek. Het hele gebeuren is ook live te volgen via https://www.facebook.com/beneluxcarpqualifier.

 1. Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app
  PREMIUM
  Hasselt

  Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app

  Na meer dan 2 jaar hard werk lanceert het Hasselts stadsbestuur de eigen ‘Hasselt-app’. Daarmee is de Hasselaar elk uur van de dag gratis verbonden met de stad. De nieuwe app brengt heel wat dienstverlening dichter bij de Hasselaar. Denk daarbij aan een afspraak bij ‘t Scheep, een document of attest aanvragen én betalen bij de lokale handelaars via een digitale portefeuille. “Zo heb je de stad letterlijk in je broekzak”, aldus bevoegde schepen Frank Dewael (Open Vld).
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.