Avonturenberg 's werelds beste landschapsproject 2016

De Avonturenberg, het speellandschap op de mijnterril, is uitgeroepen tot 's werelds beste landschapsproject 2016 door webstek Landscape Architects Network.

 1. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
  KORTENAKEN

  ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.
 2. Dj-kwartet verovert nu ook motorcrossterreinen Lommel
  Lommel

  Dj-kwar­tet verovert nu ook motorcross­ter­rei­nen Lommel

  Lommelaars Lengi Jeurissen en Noah Agbeko en Niels Baten uit Turnhout, de mensen achter de ‘Quarantine Session’s’, ontwikkelen samen livestreams van een dj-set. Op de Lommelse motorcrossterreinen aan de Marie Curiestraat hebben de Kempenaren een nieuwe livestream opgenomen. Zij rekenden daarvoor op de dj’s Stiem, Manuals, Lenn-Art en Alpha dogs. Net zoals op het Lommelse stadhuis ging dat gepaard met special effects. Ze namen de nieuwe show in Lommel op terwijl er enkele motorpiloten hun kunstjes op het circuit aan het showen waren. De livestream van de vier dj’s komt dit weekend online op het YouTube-kanaal ‘Quarantine Session’s’.