"Het vaccin heeft voorkomen dat meer mensen ernstig ziek zijn door hun coronabesmetting", zegt viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
"Het vaccin heeft voorkomen dat meer mensen ernstig ziek zijn door hun coronabesmetting", zegt viroloog Marc Van Ranst. © Photo News

32 gevaccineerde senioren uit Limburg besmet na busreis naar Blankenberge: “Betekent niet dat vaccin niet werkt”

Beringen32 van 49 gevaccineerde senioren testten vorige week positief op het coronavirus na een busreis naar Blankenberge. Eén van hen is in het ziekenhuis opgenomen, de rest heeft milde klachten. “Het bewijs dat de vaccins toch helpen”, zegt viroloog Marc Van Ranst.

 1. Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producenten Dag in Limburg
  Limburg

  Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producen­ten Dag in Limburg

  Als Vlaming gaan we sinds de coronacrisis steeds meer op zoek naar gezonde én lokale voeding. Dat is goed nieuws want lokale producten kopen, heeft alleen maar voordelen. Zo steun je de lokale economie en draag je een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. In het weekend van 23 en 24 oktober zetten verschillende Vlaamse producenten hun deuren open. Zij willen iedereen de kans geven om lokale producten te leren kennen. Ontdek de producenten die deelnemen in provincie Limburg.
 2. Internationaal wolvenoverleg legt overal gelijkaardige pijnpunten bloot: “De wolf zal niet meer verdwijnen. Laat ons er dus een mooi verhaal van maken”
  Hechtel-Eksel

  Internatio­naal wolvenover­leg legt overal gelijkaar­di­ge pijnpunten bloot: “De wolf zal niet meer verdwijnen. Laat ons er dus een mooi verhaal van maken”

  Een probleemwolf die moet worden afgemaakt, een andere wolf die zomaar wordt doodgeschoten... Felle tegenstanders van wolven komen niet alleen in Vlaanderen voor. Dat bleek uit het internationaal wolvenoverleg dat afgelopen dagen in Hechtel-Eksel plaatsvond. “Het valt ons op dat het beleid overal zeer gelijklopend is”, stelt directeur Dries Gorissen van Agentschap voor Natuur en Bos vast.