"Het vaccin heeft voorkomen dat meer mensen ernstig ziek zijn door hun coronabesmetting", zegt viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
"Het vaccin heeft voorkomen dat meer mensen ernstig ziek zijn door hun coronabesmetting", zegt viroloog Marc Van Ranst. © Photo News

32 gevaccineerde senioren uit Limburg besmet na busreis naar Blankenberge: “Betekent niet dat vaccin niet werkt”

Beringen32 van 49 gevaccineerde senioren testten vorige week positief op het coronavirus na een busreis naar Blankenberge. Eén van hen is in het ziekenhuis opgenomen, de rest heeft milde klachten. “Het bewijs dat de vaccins toch helpen”, zegt viroloog Marc Van Ranst.

 1. Vijftal krijgt werkstraffen en celstraffen wegens wapentrafiek
  Genk/Heusden-Zolder

  Vijftal krijgt werkstraf­fen en celstraf­fen wegens wapentra­fiek

  De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag werk- en celstraffen uitgesproken voor vijf mannen die terechtstonden voor wapentrafiek. Zo is een 36-jarige man uit Genk veroordeeld tot een werkstraf van 270 uur en een boete van 4.000 euro. Als de werkstraf niet binnen 12 maanden is uitgevoerd, wacht hem een celstraf van 27 maanden. De man uit Genk had zich in het verleden al bezondigd aan de invoer van wapens vanuit Amerika.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.