Koerier Yves Claes is graag gezien door de viervoeters, zoals hier Ayrton.
Volledig scherm
PREMIUM
Koerier Yves Claes is graag gezien door de viervoeters, zoals hier Ayrton. © Karolien Coenen

200 honden zien pakjesbezorger Yves wél graag afkomen: “Het is een simpel trucje, maar het doet wonderen”

BeverloHonden zien koeriers vaak niet zo graag op hun territorium, maar dat is in Beverlo bij Beringen en omstreken wel even anders. Yves Claes (43) is de absolute favoriet van een 200-tal honden uit de buurt. Zijn werkwijze blijkt doeltreffend. “Het is een ideale ijsbreker, ook bij het baasje”, glimlacht de geliefde pakjesbezorger, die zo de warmste verhalen beleeft.

 1. Op huizenjacht in... Beringen: “Zelfs met bescheiden budget ben je hier aan het juiste adres”
  PREMIUM
  Beringen

  Op huizen­jacht in... Beringen: “Zelfs met bescheiden budget ben je hier aan het juiste adres”

  Op zoek naar een nieuwe woning of benieuwd naar hoeveel huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen? Wij praten elke week met een lokale immomakelaar die ons wat meer vertelt over zijn of haar gemeente. Deze week zetten we Beringen in de kijker. Een gemeente die we als een totaalplaatje kunnen zien. Samen met immo-makelaar Michiel Janssens van Vastgoedservice gingen we op onderzoek.
 2. 13 activiteiten rond Week van de Bij in Beringen
  Beringen

  13 activitei­ten rond Week van de Bij in Beringen

  De negende editie van de Week van de Bij loopt van zondag 29 mei tot en met zondag 5 juni. Stad Beringen zet zich al enkele jaren in als bijvriendelijke gemeente en organiseert dit jaar in totaal maar liefst 13 activiteiten. “Zo zal meter Britt van Marsenille, die zelf imker is, vertellen over het belang van bijen tijdens een lezing in de bib,” weet schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer (N-VA). Daarnaast zet de bibliotheek boeken en films over bijen in de kijker en kan je er terecht voor de bijenexpo met kleurwedstrijd. Tijdens een workshop bouwen kinderen hun eigen insectenhotel en vertelt de stadsimker op kindermaat over bijen. Er werden ook wandelingen en fietstochten rond bijen uitgetekend die starten aan be-MINE.