Het record is binnen voor Kevin Orban, Yannick Bogers, Michael Ringoet en Vincent Diels. Daar hoort een lekker biertje bij.
Volledig scherm
Het record is binnen voor Kevin Orban, Yannick Bogers, Michael Ringoet en Vincent Diels. Daar hoort een lekker biertje bij. © Klaas De Scheirder

Record! Vrienden spelen 54 uur darts voor het Guinness Book én het goede doel: “Niet gedacht dat ik dat dartbord zo scherp zou blijven zien”

Zandvliet/Deurne/Brecht/Herentals/Veltem‘Dancing Dimi’ Van den Bergh mag dan schitteren op de World Matchplay, voor een wereldrecord darts moest je zondag in Zandvliet zijn. Vier vrienden wierpen zich daar in het Guinness Book of Records. Zondagmiddag, na 54 onafgebroken uren spel, plantte de laatste pijl zich in het bord. Niemand deed ooit beter. De uitdaging was er één voor het goede doel: kankerpatiënten aan chemomutsen helpen.

 1. Volwaardig complex Waaslandhaven-Oost verbetert bereikbaarheid van de Waaslandhaven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”
  Zwijndrecht/Beveren

  Volwaardig complex Waaslandha­ven-Oost verbetert bereikbaar­heid van de Waaslandha­ven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”

  Het Zwijndrechts deel van de Waaslandhaven beschikt voor het eerst in haar geschiedenis over een volwaardig op- en afrittencomplex. De nieuwe kluifrotonde aan Waaslandhaven-Oost, die deel uitmaakt van de Oosterweelwerken, is na twee jaar bouwen klaar. Dat is bijzonder goed nieuws voor de ruim 15.000 medewerkers die dagelijks in dat deel van het havengebied aan de slag zijn.
 2. Open Monumentendag: het noorden van Antwerpen heeft heel wat moois te bieden
  PREMIUM
  Noordrand

  Open Monumenten­dag: het noorden van Antwerpen heeft heel wat moois te bieden

  Liefhebbers van onroerend erfgoed kunnen zondag 12 september er opnieuw op uit trekken in het noorden van Antwerpen, want Open Monumentendag vindt opnieuw fysiek plaats na de digitale editie van 2020. Van Kalmthout tot Lillo en ook Brasschaat en Schilde: overal is er wel iets te bleven zoals de synagoge in Kalmthout, het Fort van Kapellen of het Poldermuseum in Lillo waar ook Mega Mindy haar politiekantoor ligt. Ontdek hier een greep uit wat Open Monumentendag u buiten de grootstad Antwerpen te bieden heeft.