Het record is binnen voor Kevin Orban, Yannick Bogers, Michael Ringoet en Vincent Diels. Daar hoort een lekker biertje bij.
Volledig scherm
Het record is binnen voor Kevin Orban, Yannick Bogers, Michael Ringoet en Vincent Diels. Daar hoort een lekker biertje bij. © Klaas De Scheirder

Record! Vrienden spelen 54 uur darts voor het Guinness Book én het goede doel: “Niet gedacht dat ik dat dartbord zo scherp zou blijven zien”

Zandvliet/Deurne/Brecht/Herentals/Veltem‘Dancing Dimi’ Van den Bergh mag dan schitteren op de World Matchplay, voor een wereldrecord darts moest je zondag in Zandvliet zijn. Vier vrienden wierpen zich daar in het Guinness Book of Records. Zondagmiddag, na 54 onafgebroken uren spel, plantte de laatste pijl zich in het bord. Niemand deed ooit beter. De uitdaging was er één voor het goede doel: kankerpatiënten aan chemomutsen helpen.

 1. DJ Philip (52) start met ‘Goldskool’-fuiven: “Heimwee naar de feestjes zoals ze vroeger waren”
  Beveren

  DJ Philip (52) start met ‘Goldskool’-fui­ven: “Heimwee naar de feestjes zoals ze vroeger waren”

  Wie nog eens uit de bol wil gaan op muziek uit de jaren zeventig tot eind jaren negentig kan vanaf nu terecht op een reeks ‘Goldskool’-fuiven. Het initiatief komt van Philip Maes, al meer dan dertig jaar dj. “Ik mik vooral op leeftijdsgenoten die zich niet te oud voelen om af en toe nog eens te feesten en dansen”, legt hij uit. “En net voor deze doelgroep is er vandaag amper nog een aanbod.”
 2. Zwembadoplichter opgepakt na ‘uitstap' in Genk
  Schoten/Schilde/Antwerpen/Genk

  Zwembadop­lich­ter opgepakt na ‘uitstap' in Genk

  De vermeende ‘zwembadoplichter’ Petrus Leistra zit in de cel. Hij zou afgelopen weekend opgepakt zijn in Genk, zo schrijft GVA. De vijftiger werd begin dit jaar nog veroordeeld tot één jaar cel wegens oplichting, fraude en witwassen in een ander dossier, maar wordt ook beschouwd als de spilfiguur in het dossier van Whoppa Pool, waarbij mensen zwembaden bestelden en grotendeels betaalden, maar die werden nooit geplaatst.