De Tulpenpluk in Berendrecht: leerlingen van Berendrechtse basisscholen plukken tulpen.
Volledig scherm
De Tulpenpluk in Berendrecht: leerlingen van Berendrechtse basisscholen plukken tulpen. © tom cornille

Pluk eens een boeketje tulpen... op je smartphone: afgelaste tulpenpluk krijgt digitaal alternatief

BerendrechtDe Tulpenpluk in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo gaat dit jaar niet door, maar krijgt een digitaal alternatief in de vorm van een online tulpenspel. De 170.000 tulpen, die in het najaar van 2020 werden geplant, worden door leerlingen van de tuinbouwafdeling van PITO Stabroek, stadsmedewerkers en vrijwilligers geplukt en bezorgd aan ziekenhuizen, woonzorgcentra en de bewoners van Berendrecht, Zandvliet en Lillo.

 1. Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen/Temse/Gent

  Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”

  “Laat ons hopen dat onze kinderen fier durven zeggen dat ze Roma zijn, zonder dat ze schrik moeten hebben om gediscrimineerd te worden.” Die wens drukte Erdin Zivoli (30) uit Temse uit bij de opening van ‘Reflecties. Roma in België’, een tentoonstelling in Kazerne Dossin in Mechelen die de clichés over Roma wil ontkrachten. “Het verhaal van Quasimodo en Esmeralda is echt niet meer van deze tijd!”
 2. Opluchting bij biologisch tomatenbedrijf Vitaetom: “PFOS-gevaar lijkt voorlopig geweken. Gelukkig maar, want we hebben net een miljoeneninvestering gedaan”
  PREMIUM
  Zwijndrecht/Melsele

  Opluchting bij biologisch tomatenbe­drijf Vitaetom: “PFOS-ge­vaar lijkt voorlopig geweken. Gelukkig maar, want we hebben net een miljoenen­in­ves­te­ring gedaan”

  Bij heel wat tuinbouwbedrijven in Zwijndrecht en Melsele is de opluchting groot dat er voorlopig geen productiebeperkingen worden opgelegd omwille van de PFOS-vervuiling. “We hebben twee weken vol spanning afgewacht”, zegt Koen Van Hauteghem van Vitaetom, het grootste biologisch glastuinbouwbedrijf van Vlaanderen.