Zowel Vlaams minister Koen Van den Heuvel als havenschepen Annick De Ridder waren aanwezig bij de voorstelling van ‘Wind voor A’.
Volledig scherm
Zowel Vlaams minister Koen Van den Heuvel als havenschepen Annick De Ridder waren aanwezig bij de voorstelling van ‘Wind voor A’. © Alfons Schryvers

Iedereen kan vanaf 15 juni stukje windmolen kopen dankzij ‘Wind voor A’

Via de nieuwe coöperatieve vennootschap ‘Wind voor A’ kunnen burgers vanaf 15 juni eigenaar worden van een stukje windmolen. Het gaat om een intiatief van de Vlaamse Ecologie Energie Milieu Onderneming (Vleemo). Het bedrijf investeert de komende jaren 40 miljoen in de bouw van nieuwe windmolens in het Antwerpse havengebied.

3 reacties

 • Johan Deceuninck

  3 jaar geleden
  Als ik het woord "coöperative venootschap" lees, dan is mijn goesting al snel over. Ben nog vragen partij bij die andere coöperative....ge weet wel!!
 • karin seberechts

  3 jaar geleden
  Ze mogen gerust eentje komen zetten bij
 • Herman Leurs

  3 jaar geleden
  Dat er windmolens zijn en moeten bijkomen kan misschien wel nodig zijn, alhoewel... Maar misschien moet men toch ook eens een soort "grens" kunnen trekken tussen het gebied waar die molens dan zijn of komen èn de plaatsen waar de mensen nu wonen. Zodat ook natuur, landbouw en recreatie nog kunnen voortbestaan, alsook rust en vrede voor de mensen wiens eigendom aan dat gebied grenzen, zonder al die draaiende slagschaduwveroorzakende wieken en de bijhorende geluidsoverlast ?