Antonia, Cristina, Yalda, Kadiatou en Yasmine.
Volledig scherm
Antonia, Cristina, Yalda, Kadiatou en Yasmine. © Klaas De Scheirder

"Veel van elkaar geleerd": summerschool #SheDIDIT in Berchem leert jonge meisjes met migratieachtergrond ondernemen

BerchemDiepvrieslekkernijen, een eigen dansschool of een webshop met borduurwerken: het zijn maar enkele ideeën van de deelneemsters aan de summerschool van #SheDIDIT Youthpreneurs. Van 16 tot en met 21 augustus werkten Antwerpse meisjes met een migratieachtergrond van 16 tot 26 jaar gedurende een week samen met ondernemers om hun projectidee uit te werken en aan hun competenties als ondernemer te sleutelen. “Onze verhalen hebben elkaar geïnspireerd.”

  1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
    PREMIUM
    Wuustwezel

    KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

    Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.