De brand in Berchem deed zich voor op een terras van een flat in de Coremansstraat.
Volledig scherm
De brand in Berchem deed zich voor op een terras van een flat in de Coremansstraat. © Marc De Roeck

Uitslaande terrasbrand in Berchem

BerchemDe Brandweer Zone Antwerpen werd vrijdagmiddag - op het moment dat het ook al zwaar brandde in het kasteel Boekenberg - opgeroepen voor een uitslaande brand in Berchem.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Student Arne (23) kwalificeerde zich voor Ironman in Hawaï: “Ik oefen op mijn eentje met behulp van trainingsschema’s”
  Antwerpen

  Student Arne (23) kwalifi­ceer­de zich voor Ironman in Hawaï: “Ik oefen op mijn eentje met behulp van trainingsschema’s”

  Eind augustus kwalificeerde student Arne Flothman (23) zich voor het Ironman wereldkampioenschap triatlon in Hawaï. Deze straffe prestatie bereikte hij na slechts twee jaar trainen. Als amateuratleet draait hij zelf op voor de kosten van zijn deelname, daarom houdt hij een inzamelingsactie. “Het goedkoopste verblijf dat ik heb gevonden kost 10.000 euro voor anderhalve week.”