In de kletsende regen voerden een aantal buurtbewoners actie tegen de heraanleg van het kruispunt van de Victor Jacobslei met de Resedastraat en de Laurierstraat. Het district laat er de middenberm van de Victor Jacobslei doortrekken zodat auto's er moeten omrijden via de smallere straten in de omgeving. Kunstenaar Bob Torfs tekende de raamaffiches voor de buurt.
Volledig scherm
In de kletsende regen voerden een aantal buurtbewoners actie tegen de heraanleg van het kruispunt van de Victor Jacobslei met de Resedastraat en de Laurierstraat. Het district laat er de middenberm van de Victor Jacobslei doortrekken zodat auto's er moeten omrijden via de smallere straten in de omgeving. Kunstenaar Bob Torfs tekende de raamaffiches voor de buurt. © Klaas De Scheirder

Protest tegen heraanleg druk kruispunt Victor Jacobslei: “Meer onveiligheid in omliggende straten”

BerchemDat het kruispunt van de Victor Jacobslei met de Resedastraat en de Laurierstraat veiliger moest, daar was iedereen het in oud-Berchem mee eens. De stad en het district beslisten uiteindelijk om de doorsteek over de Victor Jacobslei voor auto’s af te sluiten. Tot onvrede van een aantal buurtbewoners. “Dit is heel drastisch en veroorzaakt meer onveiligheid in omliggende straten.”

  1. Aartselaar supportert voor Olympiër Paulien Couckuyt (23): “Ze is en blijft eentje van ons”
    PREMIUM
    Aartselaar

    Aartselaar supportert voor Olympiër Paulien Couckuyt (23): “Ze is en blijft eentje van ons”

    In Aartselaar kijkt men volop uit naar de prestaties van Paulien Couckuyt (24) op de Olympische Spelen. Couckuyt groeide op in de gemeente en zette haar eerste stapjes in de atletieksport bij de lokale atletiekclub AVKA. “Toen al bleek dat ze veel talent had”, klinkt het daar. Zaterdagnacht komt zij voor het eerst in actie en schrijft zij daarmee meteen een stukje Aartselaarse sportgeschiedenis.