Prins Leopoldlaan
Volledig scherm
Prins Leopoldlaan © Google Maps

Prins Leopoldlaan in Berchem wordt omgevormd tot woonerf

BerchemDe Prins Leopoldlaan, naast de begraafplaats Floraliënhof, verkeert in slechte staat. Het district Berchem gaat de straat daarom, in samenwerking met Water-link, volledig heraanleggen. De straat grenst aan een groenberm die zal gebruikt worden voor de uitbreiding van de begraafplaats. De werken starten – vermoedelijk – in de tweede helft van 2023.

 1. Elias fietst 28 uur (!) aan één stuk door voor het goede doel: “Vanavond hopelijk nog met een half oog de Champions League kijken”
  PREMIUM
  Berchem

  Elias fietst 28 uur (!) aan één stuk door voor het goede doel: “Vanavond hopelijk nog met een half oog de Champions League kijken”

  Een diepe buiging voor Elias Renard (30). De Berchemnaar fietste een impressionante 750 kilometer door Nederland en België op 28 uur en 30 minuten. Zijn tocht bracht voorlopig al 7.000 euro op, dat integraal naar onderzoek naar de ziekte van Duchenne vloeit: “Na 610 kilometer was ik echt op en verklaarde ik mezelf gek, maar ik herinnerde me op tijd waarom ik het deed”, getuigt een nog verrassend frisse Elias bij aankomst.
 2. Reinhilde Decleir en Borgerhoutse Reuzenstoet winnen Vlaamse cultuurprijzen Ultimas: “Beiden zorgen voor ongeziene sociale verbinding in de stad”
  ANTWERPEN

  Reinhilde Decleir en Borgerhout­se Reuzen­stoet winnen Vlaamse cultuur­prij­zen Ultimas: “Beiden zorgen voor ongeziene sociale verbinding in de stad”

  De Ultimas of Vlaamse cultuurprijzen werden dinsdagavond uitgereikt in deSingel aan dertien laureaten, als erkenning voor hun verdienste in de socio-culturele sector. Voor Antwerpen won de Borgerhoutse Reuzenstoet in de categorie erfgoed en - hoe kan het ook anders - Reinhilde Decleir ontving de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste. “Haar loopbaan liep samen met elk artistiek hoogtepunt van het Vlaams theater van de voorbije vier decennia.”