© Marc De Roeck
Volledig scherm
© © Marc De Roeck

Linkerrijstrook versperd op Antwerpse Ring ter hoogte van Berchem

 1. Oppositie blijft gekant tegen nieuwe verkaveling in Buerstede: “Men trekt zich blijkbaar niks aan van bezwaren”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Oppositie blijft gekant tegen nieuwe verkave­ling in Buerstede: “Men trekt zich blijkbaar niks aan van bezwaren”

  De gemeenteraad heeft zich gebogen over de omgevingsvergunning voor het verkavelen van de gronden in Buerstedelei 35. Het project is fel gecontesteerd door heel wat buurtbewoners, maar ook de oppositie liet blijken tegen de plannen gekant te zijn. “Als je hiermee doorgaat, steek je een gezamenlijke middenvinger op naar de wijkbewoners”, vindt Glenn Anné (Open Vld). Het gemeentebestuur betreurt intussen de toon van de polemiek. “Jammer dat al te vaak de vrouw en niet de bal wordt gespeeld.”
 2. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”