Deze week staat bij GO! Koninklijk Atheneum in het teken van de kunst.
Volledig scherm
Deze week staat bij GO! Koninklijk Atheneum in het teken van de kunst. © Klaas De Scheirder

Leerlingen dompelen zich onder in moderne kunst

BERCHEMDe leerlingen van het GO! Koninklijk Atheneum Berchem worden een hele week ondergedompeld in moderne kunst.

 1. Sekswerkers krijgen vanaf volgende week vaccin in Café d’Anvers: “Zorgen dat geen enkele bevolkingsgroep uit de boot valt”
  ANTWERPEN

  Sekswer­kers krijgen vanaf volgende week vaccin in Café d’Anvers: “Zorgen dat geen enkele bevolkings­groep uit de boot valt”

  Samen met de hele reeks versoepelingen van afgelopen woensdag is ook de prostitutiesector weer opgestart. Om dat zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de sekswerkers ook gevaccineerd worden tegen het virus. Het Antwerps stadsbestuur startte een sensibiliseringscampagne en vanaf volgende week zal er begonnen worden met prikken in het intussen leegstaande Café d’Anvers, pal in het Schipperskwartier.
 2. Site van wasserij Goossens herleeft als modern cohousingproject: “Kleiner wonen maar met meer groen rondom”
  Berchem

  Site van wasserij Goossens herleeft als modern cohousing­pro­ject: “Kleiner wonen maar met meer groen rondom”

  De leegstaande, industriële site van de oude wasserij Goossens in Berchem wordt een modern cohousingproject. Er zullen 27 gezinnen wonen in De Wasserij, op basis van coöperatieve eigendom: de bewoners ‘huren van zichzelf’. Naast de private woonunits zijn er gedeelde binnen- en buitenruimtes. “De baksteen in de maag maakt plaats voor een beter verteerbaar woonidee”, klinkt het.
 1. Openluchtfilms aan rand van vijver én leuke fietsverbindingen: heraanleg van Park Brialmont gaat nieuwe fase in
  Berchem

  Openlucht­films aan rand van vijver én leuke fietsver­bin­din­gen: heraanleg van Park Brialmont gaat nieuwe fase in

  Na de opening van natuurpark Wolvenberg en Entree Grotesteenweg, in het voorjaar van 2020, is nu ook de tweede fase van de aanleg van Park Brialmont goedgekeurd. In de resterende zones van Wolvenberg en het Brilschanspark komen verblijfsplekken aan het water, nieuwe parkpaden, comfortabele verbindingen voor fietsers en een zone voor lokale evenementen. “Ook onderzoeken we de mogelijkheden om bij mooi weer openluchtfilms aan de rand van de vijver te vertonen”, aldus districtsburgemeester Evi Van der Planken. De werken zullen plaatsvinden in 2023.