Jenta Van Berlaer (26) uit Berchem startte het online platform ‘Ikvoelmerotkot’ voor mensen die het mentaal moeilijk hebben tijdens deze crisis.
Volledig scherm
Jenta Van Berlaer (26) uit Berchem startte het online platform ‘Ikvoelmerotkot’ voor mensen die het mentaal moeilijk hebben tijdens deze crisis. © Klaas De Scheirder

Het ‘Ikvoelmerotkot’, Jenta (26) start platform voor wie het mentaal moeilijk heeft: “Een mens moet zich durven slecht voelen”

“Hoe gaat het nu écht met jullie?” Dat is wat Jenta Van Berlaer (26) uit Berchem wil weten met haar ‘Ikvoelmerotkot’. Ze startte het online platform na zelf een rotzomer meegemaakt te hebben en merkte dat veel anderen het ook erg moeilijk hebben met de ene lockdown na de andere. Wie dat wenst, kan anoniem in gesprek gaan met elkaar. “Want de stap naar professionele hulplijnen is voor sommigen te groot.”

 1. Gentenaars starten campagne waarbij mensen kunnen laten weten dat ze een luisterend oor willen zijn
  Gent

  Gentenaars starten campagne waarbij mensen kunnen laten weten dat ze een luisterend oor willen zijn

  Jef Willem sprak zich enkele weken geleden uit over het belang van mentale gezondheid, en dat raakte bij enorm veel mensen een gevoelige snaar. De Gentse dj werd door heel wat journalisten uitgenodigd om zijn verhaal te doen, en dat bleef hangen. Ook bij Gilles De Backer die hem kort erna benaderde om samen de campagne #IkBenBereikbaar uit te bouwen. Door de hashtag te delen, laat je weten dat je een luisterend oor bent voor iemand die het nodig heeft.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig