Elias Renard bij aankomst in Berchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Elias Renard bij aankomst in Berchem. © Tessa Kraan

Elias fietst 28 uur (!) aan één stuk door voor het goede doel: “Vanavond hopelijk nog met een half oog de Champions League kijken”

BerchemEen diepe buiging voor Elias Renard (30). De Berchemnaar fietste een impressionante 750 kilometer door Nederland en België op 28 uur en 30 minuten. Zijn tocht bracht voorlopig al 7.000 euro op, dat integraal naar onderzoek naar de ziekte van Duchenne vloeit: “Na 610 kilometer was ik echt op en verklaarde ik mezelf gek, maar ik herinnerde me op tijd waarom ik het deed”, getuigt een nog verrassend frisse Elias bij aankomst.

  1. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

    Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”