Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar debatteerden naarstig over verschillende thema's in het districtshuis van Berchem. Drie keer per jaar komen de kinderen daar samen om als echte raadsleden beslissingen te nemen.
Volledig scherm
Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar debatteerden naarstig over verschillende thema's in het districtshuis van Berchem. Drie keer per jaar komen de kinderen daar samen om als echte raadsleden beslissingen te nemen. © Tessa Kraan

Eerste kinderdistrictsraad in Berchem meteen een succes: “Op de volgende buitenspeeldag komt er elektrische rodeo-stier!”

BerchemOp de eerste kinderdistrictsraad van Berchem wisten de deelnemende leerlingen van verschillende Berchemse basisscholen meteen van aanpakken. Ze legden, zoals het raadsleden betaamt, de eed af en bespraken activiteiten voor de aankomende buitenspeeldag: “Ze waren allemaal even mondig en niemand stak zich weg.”

  1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
    Spaargids.be

    Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

    Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.