Buurtbewoners Nicole Bloctuer en Isabelle Rombaut op de grens van de Elisabethlaan en Troyentenhoflaan: “Het fietspad wordt 2.5 meter breed, het voetpad krijgt maar de minimumafmeting.”
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners Nicole Bloctuer en Isabelle Rombaut op de grens van de Elisabethlaan en Troyentenhoflaan: “Het fietspad wordt 2.5 meter breed, het voetpad krijgt maar de minimumafmeting.” © Klaas De Scheirder

Bewoners niet te spreken over vernieuwde fietspad van Elisabethlaan: “De veiligheid van onze kinderen komt in het gedrang”

BerchemDe werken om het kruispunt aan de Elisabethlaan verkeersveiliger te maken, zijn volop aan de gang. De voorbereiding van de werken verliep volgens het boekje, totdat bewoners van de aanpalende Troyentenhoflaan de last-minute gewijzigde plannen te zien kregen: “De fietsers krijgen een tweerichtingsfietspad, wandelaars een minivoetpad. Dat is toch niet normaal?”

  1. Gigantische stelling voor Museum voor Schone Kunsten weggehaald: grote heropening nadert met rasse schreden
    ANTWERPEN

    Giganti­sche stelling voor Museum voor Schone Kunsten weggehaald: grote heropening nadert met rasse schreden

    De stelling is weg. En daarmee de megalomane reclameboodschappen ook. De Leopold De Waelplaats is terug compleet. Hét museum ademt weer. De steigers voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zijn na meer dan een decennia werken weggehaald donderdag. Daarmee zijn de gerenoveerde trappen en standbeelden voor de monumentale inkomhal terug zichtbaar vanuit het straatbeeld.