Marthe van K3 kwam op bezoek bij Stedelijke Basisschool Leopold III.
Volledig scherm
Marthe van K3 kwam op bezoek bij Stedelijke Basisschool Leopold III. © Tessa Kraan

Berchemse kinderen lanceren samen met Marthe van K3 spel van Child Focus

BerchemHoog bezoek in Stedelijke Basisschool Leopold III in Berchem vandaag. Marthe van K3 kwam er langs om het spel ‘Max 24/7' te lanceren, een pedagogische tool van Child Focus gericht op scholen. Het spel draait rond ‘Max, de vertrouwenspersoon’. “Het is de ambitie dat elk kind tussen 10 en 12 jaar oud een vertrouwenspersoon, een Max, in zijn of haar omgeving heeft”, klinkt het bij Child Focus.

 1. Monument op het Zuid eert verloren huisdieren: “Tsjoko de papegaai bleek gewoon op 2dehands.be te staan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Monument op het Zuid eert verloren huisdieren: “Tsjoko de papegaai bleek gewoon op 2dehands.be te staan”

  “Hebt u mijn hondje gevonden? Ze is al 13 jaar mijn vriendinnetje.” Het is één van de vele spraakmakende citaten op het nieuwe monument aan de gevel van Buurthuis Unik aan de Fransenplaats. De affiches van verloren huisdieren intrigeren bezieler Maarten Inghels - ex-stadsdichter en schrijver van het boek van meesteroplichter Piet Van Haut- die hij 14 jaar geleden begon te verzamelen: “Moby Dick was onderweg naar zijn oude huis in Nederland toen hij na tien dagen werd teruggevonden.”
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.