Peter (rechts) stelt zijn opvolgers Bert en Anke voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter (rechts) stelt zijn opvolgers Bert en Anke voor. © Klaas De Scheirder

Bar Leon neemt iconisch volkscafé ROOD-WIT over: “Dorpse folklore terug naar de stad brengen is mijn passie”

BERCHEM/BORGERHOUTTwintig jaar lang droeg Peter Melis (65) het bekende buurtcafé ROOD-WIT op zijn schouders maar begin dit jaar gaf hij er de brui aan. Lang heeft de zoektocht naar een overnemer niet geduurd, want twee maanden later zijn Bert Vanlommel (40) en Anke Van Dijck (30) van Bar Leon daar al om de kroeg over te nemen. “Weten dat het café in goede handen terechtkomt, maakt het afscheid gemakkelijker.”

 1. Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboarden, wandelen onder de grond of naar het noorderlicht kijken
  PREMIUM

  Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboar­den, wandelen onder de grond of naar het noorder­licht kijken

  De regioredactie van HLN geeft de hele zomer de beste tips prijs voor een fantastische dagtrip in eigen land. Antwerpen heeft heel wat klassiekers voor je in petto, zoals het MAS, de Hobokense Polder of Park Spoor Noord, maar wist je dat je in de Koekenstad ook kan wakeboarden, wandelen in de ondergrondse ruien of naar het noorderlicht kan kijken? Wij lijsten de acht leukste tips op voor een onvergetelijke dagtrip in Antwerpen.
 2. Peter (64) stopt na twintig jaar met pinten tappen in zijn muziekcafé RoodWit: “Ik hoop dat opvolging de gezellige sfeer in ere houdt”
  BERCHEM

  Peter (64) stopt na twintig jaar met pinten tappen in zijn muziekcafé RoodWit: “Ik hoop dat opvolging de gezellige sfeer in ere houdt”

  Na twintig jaar neemt cafébaas Peter Melis (64) afscheid van zijn artistieke kroeg RoodWit, genoemd naar de kleur van zijn biljartballen, níet naar het voetbal. Het café staat al jaren bekend als vrijhaven voor muzikanten, schrijvers, acteurs en andere artiesten zoals Jan Decleir en Robbe de Hert. Peter is op zoek naar een overnemer die de geest van zíjn RoodWit in ere wil houden.