Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

‘Zaak Verboomen’ doet discussie omtrent professioneel arbiterskorps oplaaien: “Refs in andere positie aan match laten beginnen”

Belgisch voetbalHet optreden van Nathan Verboomen in de Antwerpse derby en de link die de ref via zijn werkgever zou hebben met Antwerp doen de discussie over de professionalisering van ons arbiterskorps oplaaien. “Een fulltime scheidsrechter zou in een andere positie aan een match beginnen”, stelt Beerschotpreses Vrancken. Intussen horen we in bondskringen dat men in het ‘dossier Verboomen’ niet meteen graten ziet.

14 reacties

 • Ronny Ceunen

  4 maanden geleden
  Dat is muggenzitten, en het bewijs dat je zelf zulke zaken zou overwegen ( of zelfs doen ). En daarbij... ze moeten die scheidsrechter niet viseren, maar de VAR !!
 • Leo Van Rillaer

  4 maanden geleden
  Misschien moeten al die voorzitters en trainers eens verplicht worden een ricisomatch te fluiten, zullen ze snel een toontje lager zingen.
 • willem merken

  4 maanden geleden
  Schaf alle scheidrechters af dan kunnen ze stampen en duwen zoals ze wel willen dan zal het politiekorps nog wat meer werk krijgen en het gerecht nog wat meer uitspraken doen van menneke ge moogt dat niet meer doen.
 • Erik De jongh

  4 maanden geleden
  De scheidsrechter heeft gewoon de VAR gevolgd bij die afgekeurde goal , bij het penalty geval heeft de Var de scheidsrechter niet gecorrigeerd, en die rode kaart was gewoon een tackle met twee voeten vooruit dus minstens geel , Beerschot kreeg liefst 7 gele kaarten dus zo fair hebben ze niet gespeeld
 • dimitri amanatidis

  4 maanden geleden
  schaf referee department en scheidsrechterskorps in het hoogstse niveau af en huur buitenlandse scheidsrechters
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Cercle Brugge pakt uit met een nieuw logo
  Cercle Brugge

  Cercle Brugge pakt uit met een nieuw logo

  Cercle Brugge lanceerde vandaag zijn nieuw logo. Exact om 12.12 uur, een symbolische verwijzing naar het stamnummer. Na het succesrijke seizoen dat op een tiende plaats werd afgesloten, het beste resultaat sinds de terugkeer in 1A vier jaar geleden, vonden ze bij de Vereniging dat het de hoogste tijd was geworden om de groeiende ambities ook door middel van een doorgedreven rebranding tot uiting te laten komen. Het nieuwe logo is niet enkel ‘future proof’, het moet gelden als een frisse versie van de filosofie van groen-zwart mét het grootste respect voor de 123-jarige geschiedenis.