Moet Antwerp de bekerfinale spelen met Davor Matijas in doel?
Volledig scherm
Moet Antwerp de bekerfinale spelen met Davor Matijas in doel? © RV

Wat nu, Antwerp? ‘Great Old’ zonder keeper naar de Heizel

Belgisch voetbalNieuwe splinterbom in het Belgisch voetbal, gedropt door de FIFA. In de bekerfinale op 1 augustus en de promotiefinale daags nadien mogen de betrokken clubs geen zomertransfers opstellen. Grootste slachtoffers zijn OH Leuven en Antwerp, waar de drie vaste doelmannen einde contract zijn.

18 reacties

 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Als de nieuwe spelers niet mogen spelers, moeten alle oude spelers speelgerechtigd zijn, ondanks dat ze weg zijn. Zelfs al zou hij getekend hebben voor Brugge ondertussen. Dat is logica. Als nieuwe spelers toch mogen worden ingepast, mogen deze niet verkocht worden voor de zomermercato van 2021. Ook logisch.
 • Nicole Van Orshaegen

  1 jaar geleden
  Logisch, niks logisch wedstrijd stond al gepland in maart. Dus normaal met de kernen van dan
 • marc van de poel

  1 jaar geleden
  Ik vind het de logica zelve. Neemt niet weg, dat Beerschot in zijn promotiematch en Club Brugge in de bekerfinale hier voordeel uit gaan halen. Maar dit is meer toeval of een (on-)gelukkige samenloop van omstandigheden. Uiteraard was deze situatie niet te voorzien. En geen enkele uitslag staat vooraf vast.
 • Johan Launders

  1 jaar geleden
  Principieel eens met de FiFa in de geest van: je moet nu geen nieuwe aanwinsten doen spelen.. maar in het geval van de keeper... dan zou dat wel moeten kunnen
 • Charles Leunens

  1 jaar geleden
  Anticipeer door 18 clubs inclusief Waasland Beveren, OHL en Beerschot. Zoek 1 datum voor de beker finale ergens in September zodat getransfereerde spelers kunnen opgesteld worden en 1 eerlijke finale krijgen.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Union duwt pas na de rust vol door in bekerzege tegen Lebbeke
  Beker van België

  Union duwt pas na de rust vol door in bekerzege tegen Lebbeke

  Zoals trainer Felice Mazzu zaterdagavond na de zege tegen Zulte Waregem (2-1) al aangaf, kregen in de bekerwedstrijd tegen derdenationaler FC Lebbeke veel spelers die tot dusver vooral op de bank zaten hun kans. Zo verscheen o.a. nieuwkomer Mitoma voor het eerst aan de aftrap. De Japanse huurling van Brighton & Hove Albion toonde zich in het openingskwartier heel bedrijvig, maar had wel vier kansen nodig vooraleer hij bezoekende doelman Aeyels wist te verschalken. Jammer genoeg kreeg dat aangename begin geen vervolg in een voor de rest slaapverwekkende eerste helft. Mazzu schudde zijn troepen tijdens de rust wakker en nog voor het uur het stond er na doelpunten van Burgess, Avenatti en een eigen doelpunt van doelman Aeyels 4-0 op het scorebord. In de slotfase maakten Amani en invallers Undav en Teuma er nog 7-0 van. Job done voor de Brusselaars, die zich opmaken voor de komst van Antwerp.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).