Fans van Lokeren blijven verweesd achter na de nederlaag tegen Beerschot van afgelopen vrijdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Fans van Lokeren blijven verweesd achter na de nederlaag tegen Beerschot van afgelopen vrijdag. © Photo News

Waasland braakland: Lokeren en Beveren zakken weg, voor het eerst in 53 jaar geen club in eerste klasse?

Jupiler Pro LeagueHet Wase voetbal is stervende. Lokeren: zo goed als failliet en veroordeeld tot play-downs – als het die al speelt – in 1B. Waasland-Beveren: laatste in 1A. Komend seizoen dreigt het Waasland voor het eerst sinds 1967 zonder ­eersteklasser te vallen, voor het eerst slechts één club meer op profniveau. Waasland braakland. Nochtans ­floreerde het voetbal tussen Antwerpen en Gent destijds, met de laatste 50 jaar liefst zes verschillende clubs in ­eerste of tweede klasse. Op zoek naar een verklaring voor die ­teloorgang.

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Het knotsgekke slot van Standard-Eupen, met keeper Bodart die scoort
  Play

  Het knotsgekke slot van Standard-Eu­pen, met keeper Bodart die scoort

 2. Lang bezorgt Club met heerlijke omhaal zege tegen Kortrijk
  Play

  Lang bezorgt Club met heerlijke omhaal zege tegen Kortrijk