Tuur Dierckx ontgoocheld na het verlies op 7 maart tegen Moeskroen.
Volledig scherm
Tuur Dierckx ontgoocheld na het verlies op 7 maart tegen Moeskroen. © Photo News

Waasland-Beveren vecht degradatie aan en wil besluiten Algemene Vergadering annuleren, Pro League: “Alles volgens de regels verlopen”


Jupiler Pro LeagueWaasland-Beveren gaat vol in de aanval. De Oost-Vlaamse club wil de besluiten van de Algemene Vergadering (AV) van vorige week vrijdag, die Waasland-Beveren de degradatie oplegde, laten vernietigen. In dat geval staat opnieuw een vraagteken achter de officiële titel van Club Brugge. “Een annulatie van de competitie is juridisch het meest correct, maar voor ons kan ook een competitie met achttien”, zegt Tom Rombouts, de clubadvocaat van Waasland-Beveren.

 1. Wie is de baas thuis? En komt Dries Mertens naar Anderlecht? Kompany mag het uitleggen aan kritische jeugdspelertjes
  Play
  Anderlecht

  Wie is de baas thuis? En komt Dries Mertens naar Anderlecht? Kompany mag het uitleggen aan kritische jeugdspe­ler­tjes

  Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om de rol van hoofdcoach op zich te nemen van RSC Anderlecht. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van paars-wit. Kan hij nog voetballen? Waarom draagt hij eigenlijk altijd een pet? En komt Dries Mertens naar Anderlecht? De gewezen Rode Duivel gaat alvast geen vraag uit de weg.
 2. Fans zetten Kompany en co op scherp: "Winnen is enige optie"
  Anderlecht

  Fans zetten Kompany en co op scherp: "Winnen is enige optie"

  Jubileum voor Vincent Kompany. De ex-verdediger zat gisteren exact honderd dagen in het zadel als coach van Anderlecht. Supportersvereniging Mauves Army trakteerde hem op... een opvallend spandoek. Langs het trainingsveld waar de A-kern trainde op het oefencomplex in Neerpede, werd een banner gehangen met een duidelijke boodschap. "Vincent, je weet hoe belangrijk deze wedstrijd is", klonk het. "Enkel een overwinning is mooi." Anderlecht ontvangt zondag Standard in het Lotto Park, een match die gevoelig ligt bij de fans. In de stand heeft RSCA twee punten minder dan de Rouches. (TLB)
 1. Hier rust ‘Pluisje’: dronebeelden tonen laatste rustplaats van Diego Maradona
  Play
  Diego Maradona

  Hier rust ‘Pluisje’: dronebeel­den tonen laatste rustplaats van Diego Maradona

 2. Argentijnse zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: “Diego! Diego!”
  Play
  Diego Maradona

  Argentijn­se zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: “Diego! Diego!”