Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Voor vorst, euro’s en coëfficiënt: komende tien dagen cruciaal voor het Europese verhaal van onze clubs

Belgisch voetbalWat Club Brugge in vijf jaar verdiende aan zijn Europese campagnes, raapte Champions Leaguewinnaar Real Madrid vorig seizoen op. De komende tien dagen worden cruciaal voor de Europese coëfficiënt en de rekeningen van de Belgische topclubs. Voor vorst, euro’s en coëfficiënt. Waarom de komende weken zo cruciaal zijn en hoeveel de Europese clubs kunnen verdienen.

3 reacties

 • Ronny Deckers

  2 maanden geleden
  Als je geen fan bent van 1 van de 5 beste = rijkste clubs van het land moet je toch hopen dat die er zo snel mogelijk uitgekieperd worden. Want elke Europese match verdienen die bakken geld, die de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter maken. Helaas is in geen enkele sport het feit van: rijkste is beste, zo immens als in voetbal.
 • Ronny Cypers

  2 maanden geleden
  Wel Dany,dat geld komt van sponsoring en tv contracten. Je moet het wereldwijd bekijken. Als je ziet wat ze in Engeland alleen al aan tv contract krijgen van geld,zegt al genoeg.
 • Tanja Wyns

  2 maanden geleden
  Van waar blijft dat geld allemaal komen? Niet normaal!
 1. “In Porto nog de regisseur, in Luik slenterend. Hans Vanaken maakte een zondagswandeling, zonder drive”
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  28

  “In Porto nog de regisseur, in Luik slenterend. Hans Vanaken maakte een zondagswan­de­ling, zonder drive”

  Dé uitslag van afgelopen voetbalweekend was natuurlijk de 3-0-zege van Standard tegen Club Brugge en daar heeft ook Marc Degryse wel wat over te zeggen. “Je wil niet te veel van dit soort katertjes oplopen na een Europese triomf”, klinkt het bij onze huisanalist, die scherp was voor Vanaken maar wel met lof zwaaide naar Standard en coach Ronny Deila.