Voor u uitgelegd: waarom kreeg Adingra rood voor een trekfout en Derijck voor een tackle op de enkel niét?

Jupiler Pro LeagueHét moment in de topper tussen Union en Club Brugge zaterdagavond, was de penalty voor Club na een VAR-interventie in combinatie met de rode kaart voor Adingra. “Terecht”, voor onze huisref Tim Pots. “Maar ook Derijck had vorige week donderdag tegen Anderlecht altijd rood moeten krijgen.”

17 reacties

 • Wendy Vandereyken

  3 maanden geleden
  Een duw- of trekfout zal veel gevaarlijker zijn dan een trap op de enkel. Scheidsrechterslogica !
 • rik casteleyn

  3 maanden geleden
  5 wedstrijden schorsen de eerste keer en verdubbelen bij herhaling ;
 • Dirk Van Pimperzele

  3 maanden geleden
  De voetballers maken het de arbiters ook niet gemakkelijk. De Bast zet zijn lichaam om de bal af te schermen en de tegenstander rolt en bolt over het plein, zo luid mogelijk roepend. De bal afschermen is nog iets anders dan de man spelen. Dat ze eens spelen als venten en niet constant vallen en schreeuwen. TV Commentatoren aanvaarden dit gedrag ook blijkbaar, als je hoort dat een penalty uitgelokt word. Uitlokken lijkt mij ook niet zo sportief. Beslis maar binnen de seconde als arbiter.
 • Jonathan Monsaert

  3 maanden geleden
  Sterk VAR-werk? Een leuk grapje om de vrijdagmorgen te beginnen. Derijck moet altijd rood krijgen na zijn penaltyfout op Silva. Van het lachwekkend bedroevend niveau van de arbitrage zakt mijn broek af! Schaf die VAR gewoon af, die minutenlange cinema haalt het tempo uit het spel en dan nog slagen de refs erin om de beelden verkeerd te interpreteren. Moedwillig of niet soms, dat laat ik nog in het midden. Het is om je blauw aan te ergeren!
 • Karel Dierckx

  3 maanden geleden
  VAR was idd correct, maar dat dat allemaal zo lang moet duren en ook niet beter gecommuniceerd wordt op het veld is een absoluut drama. En het begint er al bij dat VAR interventies zeldzaam zouden moeten zijn, en met het huidige niveau van de meeste van onze scheidsrechters is is dat niet mogelijk - al was deze match wel uitzonderlijk. Hoe slechter de refs hoe slechter ook de VAR lijkt te werken. Het mag niet de bedoeling zijn dat de VAR de ref vervangt, het zou alleen ondersteuning mogen zijn.
 1. “Benieuwd hoe Fredberg zijn sportieve macht invult”: Marc Degryse verwacht snel één of twee goede spitsen
  PREMIUM
  11

  “Benieuwd hoe Fredberg zijn sportieve macht invult”: Marc Degryse verwacht snel één of twee goede spitsen

  Miserie op Jan Breydel. Voor de zevende opeenvolgende keer, geen zege na 2-2 tegen Charleroi. Komt de top vier voor Club in het gevaar? En wat met Anderlecht, na de broodnodige maar ook weinig overtuigende 0-1 in Seraing? Onze huisanalist Marc Degryse ziet het wel goedkomen met die ene, maar minder met die andere. “Ik vergelijk Club nu met een grieppiek die te lang duurt en waarvoor Parker geen medicijn vindt.”