photonews
Volledig scherm
© photonews

Voetbalbond gevangen door eigen reglement: omkoopclubs straffen wordt moeilijk

Belgisch voetbalDe voetbalbond dreigt verstrikt te geraken in de eigen reglementen. Als de KBVB clubs wil straffen voor wedstrijdvervalsing, moeten ze voor 15 juni 2019 een vordering indienen. Een wel heel krappe deadline, aangezien de onderzoekscommissie zelf amper onderzoeksdaden kan uitvoeren. De kans bestaat dat die kafkaiaanse toestanden tot straffeloosheid leiden.

50 reacties

 • François Nuyts

  3 jaar geleden
  Ha , gaan we zo beginnen om bepaalde clubs van de degradatie te redden . En wat met Clubs die in het verleden wél gestraft werden dan . Krijgen die dan eerherstel of was het bondsreglement toen wél in staat om straffen uit te delen . Hoe langer hoe meer moeten we vasttsellen dat heel dat voetbalwereldje zo rot is dat het niet meer te harden is ja .
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  Als ze maar eens beginnen met wintertransfers en gokken op voetbalwedstrijden af te schaffen
 • Jean-Paul Hoornaert

  3 jaar geleden
  wanneer gaan ze daar eens bekwame mensen aanstellen
 • Christiane Van Croonenborch

  3 jaar geleden
  Als het bewezen is ik typ als . Dan moeten die clubs degraderen lijkt me toch logica Als vroeger vermoedens telden kan je dit niet zo maar laten passeren anders ruikt het helemaal naar rot
 • louis meuleman

  3 jaar geleden
  zo lang de politiek er mee gemoeid is en er voordeel aan heeft blijft dit zo kijk maar naar al die voordelen zoals RSZ en belastingen in het voetbal
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.