Voetbalbond-CEO Peter Bossaert beseft dat racisme diepgeworteld zit in Belgisch voetbal: “In de toekomst veel sneller melden en strenger optreden”

Belgisch voetbalPeter Bossaert, CEO van de Belgische Voetbalbond, is er zich van bewust dat racisme diepgeworteld zit in het Belgische voetbal. “Wat we zondag zagen op de tribunes in Brugge, is slechts het topje van de ijsberg”, beseft Bossaert. Bij onze collega’s van VTM pleitte hij ervoor om in de toekomst strenger op te treden, en roept hij spelers en coaches op om sneller de scheidsrechters op de hoogte te brengen wanneer er racisme op voetbalvelden wordt vastgesteld.  

5 reacties

 • stefan vandamme

  1 jaar geleden
  Wat we zondag zagen ? Ik heb alleszins niet veel ervan gezien, uitgenomen dat ene filmpje maar zonder wat je hoort wat hij roept Wesley Hoedt deed juist het zelfde.
 • dieudone Vandersmissen

  1 jaar geleden
  Niet alleen in de voetbal... Mijn gedacht!!
 • Rudi Bollaerts

  1 jaar geleden
  Dat is een probleem dat al jaren bestaat ,nu wil men er iets aan doen omdat " Vince the prince " het heeft voorgehad maar al die iets minder bekende spelers ervoor daar deed men niks mee . En men moet niet heiliger zijn dan de paus het bestaat in elk land .
 • Jan Daems

  1 jaar geleden
  Hoe geloofwaardig is dit? Klinkt allemaal mooi maar als je in gedachten houdt hoe de Belgische voetbalbond werkt dan lijkt het me heel onwaarschijnlijk dat ze die woorden zullen omzetten in daden. Operatie 'propere handen' heeft al duidelijk gemaakt dat ze er bij de bond aparte normen en waarden op nahouden.
 • Henri Haquin

  1 jaar geleden
  en dan willen we nog niet horen wat er tegen de scheidsrechters wordt geroepen, 1 vraag : waarom zit er toch zoveel crapul tussen voetbalsupporters?
 1. Met drie op een zakdoek: Genk, Union of Antwerp, wat zijn hun troeven in de strijd om de titel (en wat niet?)
  PREMIUM
  10

  Met drie op een zakdoek: Genk, Union of Antwerp, wat zijn hun troeven in de strijd om de titel (en wat niet?)

  Stevenen we af op de spannendste titelstrijd in jaren? Met nog vijf speeldagen te gaan, zitten er slechts zeven punten verschil tussen het nummer één en het nummer drie in de hoogste voetbalklasse. Na de halvering van de punten is dat al helemaal een peulschil. Kan leider Genk straks de kloof weer uitdiepen of komen ‘jagers’ Union en Antwerp voor de start van de play-offs nog wat dichter bij hun ‘prooi’? Wij zetten de plus- en minpunten van elke titelkandidaat op een rijtje. En wat zeggen de cijfers?
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.