BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaams Belang belooft juridisch weerwerk tegen bouw stadion op Parking C

Vlaams Belang belooft juridisch weerwerk te bieden tegen de bouw van een nationaal stadion op Parking C. De partij zal op eigen houtje of in samenwerking met buurtbewoners alle noodzakelijke gerechtelijke stappen zetten om het project tegen te houden. Dat hebben senator Bart Laeremans, zelf gemeenteraadslid in Grimbergen, en Vlaams fractieleider Joris Van Hauthem vandaag aangekondigd. Voor hen hoort het stadion niet thuis in Grimbergen, maar op de site Schaarbeek-Vorming of elders in Brussel.

 1. Akkoord bereikt over nieuw voetbalstadion in Brussel
  Update

  Akkoord bereikt over nieuw voetbalsta­di­on in Brussel

  Vlaams minister-president Kris Peeters heeft in China een akkoord ondertekend waarin hij zich uitspreekt voor een nieuw nationaal voetbalstadion mét atletiekpiste. Door de deblokkering van het dossier kan België zijn kandidatuur indienen voor het Europees Kampioenschap in 2020. Dat schrijft De Tijd. Het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort wil geen commentaar geven "zolang de discussie niet afgerond is". De KBVB geeft later vandaag een reactie.
 2. Ook Brussel geeft fiat over nieuw stadion, piste nog geen garantie
  Update

  Ook Brussel geeft fiat over nieuw stadion, piste nog geen garantie

  Brussels minister-president Rudi Vervoort heeft namens de Brusselse regering zijn handtekening gezet onder de teksten voor de kandidatuur van Brussel als gaststad voor Euro 2020. Bij de bouw van het nieuwe voetbalstadion op Parking C gaat de voorkeur naar een stadion mét atletiekpiste al is die optie nog geen vaststaand feit. Er is ook afgesproken dat er geen overheidsgeld zal gebruikt worden voor de bouw van het stadion.
 1. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"

 2. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal