Een beeld uit de Brugse derby van dit jaar.
Volledig scherm
Een beeld uit de Brugse derby van dit jaar. © Photo News

Vier stadsderby’s in 1A volgend seizoen, sporteconoom Dejonghe: “Maar zonder buitenlandse levenslijn kunnen Cercle en Seraing niet bestaan”

Belgisch voetbalSeraing-Standard, Anderlecht-Union, Beerschot-Antwerp en Cercle-Club. Volgend seizoen zijn er voor het eerst in jaren 4 stadsderby’s. Voor het rijke verleden en de sterke verhalen is dat mooi. Zeker met de fans er weer bij. Toch heeft bij ons ieder mooi voetbalverhaal economisch en financieel tegengewicht nodig. Dus raadplegen wij sporteconoom Trudo Dejonghe.

8 reacties

 • eric de baene

  1 maand geleden
  Fonz ooms : juist verwoord ook mijn mening hierover ! Is gewoon de waarheid
 • Freddie Heremans

  1 maand geleden
  Laat ons hopen dat we snel van die Cercle-parasieten van af zijn, dat ze gewoon niet meer bestaan, en geen sta-in-de-weg noch ballast zijn dat een Club-Stadion in de weg staat, want Cercle Monaco is al decennialang de reden waarom dat broodnodige Stadion ee maar niet komt. Een Vereniging zinder toekomst die een topclub gijzelt...
 • alberic vande cappelle

  1 maand geleden
  Cercle een leukere ploeg dan Club dat is zeker
 • Werner Cerisier

  1 maand geleden
  Cercle Brugge eist dan nog een nieuw stadion. En de stad gaat daarin mee.
 • Fonz Ooms

  1 maand geleden
  20 0f 22 ploegen in 1A en steeds 3 dalers en stijgers, playoffs afschaffen . Profploegen ? Zouden er 5 leefbaar zijn in Belgie ?
 1. Onze man ging luisteren naar “hij die kraantjeswater in een Brunello di Montalcino van 2010 kan veranderen” (en had daar allerminst spijt van)
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Onze man ging luisteren naar “hij die kraantjes­wa­ter in een Brunello di Montalcino van 2010 kan veranderen” (en had daar allerminst spijt van)

  Een nieuwe EK-dag loopt stilaan op z’n einde voor de Rode Duivels. Onze watcher Niels Poissonnier trok vandaag naar het Proximus Basecamp in Tubize om er te luisteren naar wat Kevin De Bruyne te zeggen had na z’n gewéldige invalbeurt in Kopenhagen. “Minder dan tien dagen voor hij 30 wordt, is De Bruyne een oase van rust.”