Hein Vanhaezebrouck.
Volledig scherm
Hein Vanhaezebrouck. © BELGA

Vanhaezebrouck verwacht grote impact van RSZ-hervorming: “De jeugd? Er worden nu al astronomische bedragen betaald voor 15-jarigen”

Belgisch voetbalDe aankomende RSZ-hervorming zal in het voetbal vooral de topclubs treffen. Ook AA Gent zal er dus sowieso gevolgen van ondervinden, verwacht coach Hein Vanhaezebrouck. Meer kansen geven aan de jeugd, dan maar? Volgens Vanhaezebrouck wordt dat niet zo evident.

24 reacties

 • Engels Louis

  3 maanden geleden
  De best betaalde speler in Belgie heeft een loon van 3,4 miljoen euro. Wat neerkomt op 9315 euro per dag, wie geeft mij een goede reden waarom deze niets of weinig zou moeten afdragen? Het kan toch niet zo zijn dat de kleine man moet afdragen omdat de vet betaalde anders Belgie verlaat.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Hein vindt het blijkbaar niet ongezond dat men ook al enorme bedragen gaat betalen voor jongeren van 15 die nog alles moeten bewijzen. Nu gaan ze 1/4 van hun sz bijdragen betalen. Laten we dat voorstellen dat ze 3/4 van de echte kosten betalen als ze weer eens behandeld of geopereerd moeten worden voor een kwetsuur. Waarom zou dat op ons kosten moeten gebeuren. Ze kunnen het bovendien betalen met die transfers en lonen.
 • Gilbert Vermeersch

  3 maanden geleden
  Hein ziet en benoemd de zaken zoals ze zijn. Ik hoop als Vlub fan dat Gent terug sterker wordt.
 • Didier Heggerick

  3 maanden geleden
  Je moet het eerst Europees aanpakken die transfersom , en de jeugd moet beetje patriottische zijn en verkiezen langer in Belgie te blijven en zo hun land op de kaart te zetten via een club ipv te kiezen voor de poen !
 • Germain Van Deursen

  3 maanden geleden
  1 echte reden graag ? Waarom moeten er uitzonderingen zijn ? Ik hoor en zie alleen maar miljoenen waar mee gegooid wordt ! Iemand van 3000 €/maand moet even goed betalen als iemand van 1500 /maand ! Het kan niet dat iemand met 30 000/week niet zou moeten betalen !